Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:36:39

Рейтинги чернігівських шкіл за підсумками ЗНО та результатами олімпіад

21.08.2018   09:50Агенцiя

Рейтинг якості знань учнів чернігівських шкіл за підсумками ЗНО та результатами олімпіад оприлюднив під час звіту в міській ради начальник міського управління освіти Василь Білогура.

У даному рейтингу першу десятку лідерів по високих балах ЗНО склали школи, де 1000 і більше учнів. На це звернув увагу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Він наголосив на тому, що хотів би, аби серед українських міст за якістю шкільної освіти Чернігів був кращим серед рівних. І місто сприятиме цьому, заохочуючи школи до надання якісних знань і забезпечуючи їм відповідну матеріальну підтримку. Але обсяг витрат на покращення матеріальної бази школи має орієнтуватися на учня (кількість учнів), а не на "квадратні метри".

Окрім того, Владислав Атрошенко підкреслив важливість якісного навчання школярів тим предметам, які допоможуть їм у майбутньому здобути конкурентні переваги під час подальшого навчання, побудові кар'єри в Україні чи будь-якій країні світу. А це, у першу чергу, точні науки.

Як відомо, 16 серпня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти оприлюднено офіційний звіт про проведення ЗНО у 2018 році та регіональні дані з усіх предметів. Управлінням освіти Чернігівської міської ради розпочато їх аналіз.

Дана вибірка відображає показник високого рівня: від 160 до 200 балів, набраних випускниками усіх типів закладів (заклади загальної, професійної та вищої освіти) обласних центрів, у відсотках.

Чернігів має четвертий показник по країні. Як бачимо, випереджають нас тільки міста-мільйонники – Львів, Київ та Харків. До того ж, показник Чернігова на 6,75% вищий, ніж середній по Україні.

Якщо порівнювати те, як випускники закладів загальної середньої освіти Чернігова складали ЗНО з української мови та літератури за останні три роки, то бачимо наступні результати.

Чернігів тримає стабільно високу планку, з тенденцією до покращення: цього року дещо зменшена кількість випускників, що склали ЗНО на низькому рівні 100-140 балів. Відповідно якість на найвищому рівні - від 180 до 200 балів - досягла 25% (+4%).



Для складання рейтингу застосовувалася наступна методика. Так, по предметах, які складали більше 400 учасників, у таблицю виведений показник якості, більше 160 балів, у відсотках. Таким чином до аналізу брались українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія та англійська мова, всього 6 предметів. Наступний крок – виведення середнього показника, за значенням якого у підсумку і виводився рейтинг.

Отже, маємо такі дані: СЗОШ №1 – перша, ліцей №22 – другий, ЗОШ №3 – третя, ЗСШФМП №12 – четверта та ЗОШ №29 – п’ята. Приємно, що у першій п’ятірці є дві звичайні, не спеціалізовані, школи. Найгірші ж показники у ЗНО-2018 мають школи №14, 9, 27, 6, 10 та 4.

Рейтинг олімпіад-2018 виводився за підсумками усіх трьох етапів: міського, обласного та Всеукраїнського. Причому для чистоти вибірки, навчальним закладам, які не мають рейтингових балів у певному показнику, присвоювалось останнє місце в ньому.

Отже, кращими тут є СЗОШ №1, ЗСШФМП №12, колегіум №11, ліцей №15 та СЗОШ №2. Потребує значного підсилення робота з обдарованими учнями у школах №17, 4, 5, 10, 24, 23.



Рік, що минув, приніс багато приємних та яскравих моментів. Ось деякі приклади.

Учениця 6 класу Чернігівської ЗОШ №9 Марія Іванова за указом Презедента України Петра Порошенка отримає стипендію як переможниця VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, та конкурсантка, яка набрала найбільшу кількість балів. Учасниками фінального етапу конкурсу стали 772 учні та студенти. Лише 59 з них вибороли дипломи першого ступеню. Марія при цьому випередила найкращих конкурсантів за кількістю набраних балів.

Випускник спеціалізованої чернігівської загальноосвітньої школи № 1 із поглибленим вивченням іноземних мов Ігор Меліхов здобув найвищу нагороду – гран-прі, золоту медаль та $1000 на світовому фіналі престижного міжнародного конкурсу з ІТ-технологій та робототехніки «Infomatrix-2018». Конкурс відбувся в столиці Румунії – Бухаресті, проводиться вже 18-й рік поспіль. Цьогоріч вперше головну нагороду отримав громадянин України. Загалом у «Infomatrix-2018» взяли участь конкурсанти із 43-х держав, які представили 339 проектів.


За інф. Управління освіти Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини