Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:01:21

Стартував проект із посилення децентралізації освіти в Україні

07.08.2018   16:23Агенцiя

«Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні» - таку назву має проект, який розпочала громадська організація Центр «Доброчин» у 5 пілотних областях – Чернігівській, Волинській, Херсонській, Одеській та Луганській.

Децентралізація освіти – це один з реальних кроків до розвитку територій. Як показує сьогоднішня практика роботи громад, питання якості освіти наразі є в центрі серйозних дискусій з вчителями, батьками, місцевими депутатами та іншими зацікавленими сторонами.

Сьогодні в громадах не завжди достатньо фінансів для підтримки існуючої освітньої мережі, але спільно з громадою їх можна збалансувати і розумно витрачати, даючи можливість дітям отримувати якісну достойну освіту. Тільки завдяки освітній реформі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям, як маленьких сіл, так і міст.

Реалізація проекту направлена на підвищення якості освіти та ефективності бюджетних витрат в 5 пілотних громадах Чернігівської, Херсонської, Волинської, Одеської та Луганської областей. 

В пілотних громадах планується підготувати сценарії оптимізації освітньої мережі на основі аналізу даних. Діяльність проекту також передбачає одночасне проведення кампаній з інформування та залучення громадськості до процесу реформування освіти (інформаційні зустрічі з мешканцями громад з периферійних сіл, публікації в місцевій пресі, презентації для влади та неформальні зустрічі з вчителями).

Ефективна комунікація із зацікавленими сторонами - місцевими мешканцями, викладачами, місцевими органами влади - забезпечить їх активну участь у формуванні та подальшому здійсненні реформи освіти в об'єднаних громадах.

Оптимізація системи освіти в об'єднаних громадах призведе до кращого та більш ефективного надання якісних освітніх послуг.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.