Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:41:24

Готуй сани влітку: освітяни обговорюють старт навчального року

18.07.2018   10:27Агенцiя

У розпалі літніх канікул в Україні готуються до запуску Нової школи. Про нюанси старту реформи в регіонах говорили сьогодні під час селекторної наради за участі Віце-прем’єр міністра України В’ячеслава Кириленка, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та представників інших відомств.

Від області участь в обговоренні взяли перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко, начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький, заступник директора Департаменту фінансів ОДА Любов Жукова.

Основні акценти:
—    нові меблі для перших класів мають бути в школах до першого вересня. До цього часу для першачків надійдуть підручники;
—    оперативно розвантажувати склади з новими підручниками для інших класів (до речі, 55% необхідного для 5 класу вже надруковано);
—   у зв’язку з великим тиражем підручників для десятикласників їх буде надано пізніше, орієнтовно протягом жовтня. Втім, усе необхідне буде у відкритому доступі в файлах формату «pdf»;
—    до початку навчального року всі школи мають забезпечити оновлений освітній простір для учнів початкових класів (завершити ремонт);
—    згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року №23 спланувати видатки з урахуванням надбавок до 20% «за престижність педагогічної роботи».

До слова, область у повному обсязі отримала ігрові набори  LEGO. З понад 11 мільйонів гривень, передбачених на обладнання закладів освіти з поглибленим вивченням природничих та математичних дисциплін, уже освоєно більше 4 мільйонів.

Усі необхідні організаційні роботи щодо старту Нової української школи планується завершити до 25 серпня.

З початком навчального року в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського запрацює сучасна тренінгові аудиторія й для вчителів.

Говорили урядовці про ймовірну фінансову незабезпеченість, що виникає у кінці року. Обговорювалися можливості перерозподілу видатків задля уникнення заборгованості із заробітної плати педагогічним працівникам у IV кварталі поточного року.

Наразі на Чернігівщині заборгованість з оплати праці та відпускних учителям відсутня.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини