Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:30:10

Уникати маніпуляції та бути медіаграмотними, вчилися активісти Корюківської ОТГ

27.06.2018   09:16

26 червня учасники освітнього проекту «Академія громадського активіста» зібралися на четвертий модуль. Тренінг складався фактично з двох частин: перша була присвячена мистецтву публічного виступу, а друга – медіаграмотності. Його проводила Анастасія Улюшева, журналістка та активістка ГО «Громадське.CH».

Вміння триматися перед камерою, давати влучні коментарі та не боятися виступати перед незнайомою аудиторією – важливі навички для кожної людини, особливо для громадських активістів. Звичайно ораторському мистецтву потрібно вчитися постійно, адже найкращими вчителем в цьому мистецтві є практика та постійні тренування.

«Виступ має бути підготовлений, а ви володіти знаннями. Готуючись до виступу ви повинні знати скільки часу вам виділяють, де буде відбуватися виступ, чи є там мікрофон, хто буде вашими слухачами або аудиторією. Працюючи над змістом виступу обов’язково сформулюйте тему. Вона має бути простою й чітко давати розуміти про що йтиметься», -  зазначила Анастасія Улюшева. Також вона порадила перечитувати текст виступу щонайменше десять разів перед дзеркалом, а також тренувати промову перед друзями або рідними.

Розповідаючи про підготовку до публічного виступу вона відповіла на запитання «Як поводитися під час інтерв’ю? Як готуватися до публічного виступу? За допомогою яких «фішок» та «лайфхаків» утримувати увагу слухачів?».

Після теоретичної частини учасники навчання мали змогу попрактикуватися у публічних виступах. Кожен з них презентував себе та відповів на запитання журналістки. Далі Анастасія Улюшева прокоментувала кожну презентацію та поведінку респондента, надала практичні поради та рекомендації.

Друга частина тренінгу була присвячена медіаграмотності. Учасники вчилися розрізняти інформацію та пропаганду, дізналися основні критерії новини. З медіа-маніпуляціями можна зустрітися всюди: і в загальнонаціональних ЗМІ, і у місцевих виданнях, ввести в оману можуть і радіо, і телебачення і сторінка у соцмережах. 

«Уникати маніпуляцій та бути медіаграмотним – це життєво необхідні навики, яким нам всім сьогодні бракує. Важливо критично ставитися до будь-якої інформації, яку ми сприймаємо у повсякденному житті. Кожному необхідно виробляти в собі інформаційну «імунну систему», - зазначила Анастасія Улюшева.

Отримані знання одразу застосували на практиці. Учасники працювали в групах, розбираючи та аналізуючи новини місцевих телеканалів та друкованих видань.

Наступний навчальний модуль відбудеться 25 липня.

Нагадаємо, що освітній проект «Академія громадського активіста» є спільним проектом Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, ГО «Альтернатива» та Корюківської міської ради. Основна мета - згуртувати активну молодь громади та навчити діяти, змінювати та будувати новий світ. Даний проект на території області є пілотним і передбачає залучення, активізацію та навчання активної молоді Корюківської громади. В подальшому організатори планують поширити його в інших громадах Чернігівської області і не тільки.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини