Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:03:54

Всесвітній День Гідності в Україні. Наймасштабніший у Європі

25.11.2017   15:10Агенцiя

Учнівство, педагоги, випускники Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді 24 листопада долучилися до ініціативи під назвою «Усесвітній День Гідності» (Global Dignity Day, www.globaldignity.org).

Ця унікальна ініціатива була запропонована у 2006 році членами спільноти Молодих глобальних лідерів (Young Global Leaders) Усесвітнього економічного форуму (World Economic Forum): спадковим принцем Хоконом (Норвегія), професором Пекка Хіманеном (Фінляндія) і засновником неурядової організації «Оперейшн Хоуп» Джоном Хоуп Брайентом (США).

Україна вже втретє долучається до Всесвітнього Дня Гідності, у якому за 2 роки вже взяли участь понад 25 000 учасниць і учасників із 190 закладів освіти. Це відбувається завдяки зусиллям команди і спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine (www.edcamp.org.ua) та Агенції продюсування освіти під патронатом Міністерства освіти і науки України. Проект реалізується у символічному проміжку - із 21 листопада (До державного свята Дня Гідності та Свободи) до 9 грудня (Міжнародний День боротьби з корупцією).

Саме в п’ятницю, 24 листопада ліцей став учасником міжнародного руху за популяризацію основних принципів гідності. Волонтеріат заходу – педагоги ліцею, які модерували обговорення у класах, та спеціально запрошені гості – Громадське телебачення Чернігова ділилися власними історіями гідності, намагалися разом з учнями розглянути прояви гідності у світі, спонукати молодь намітити, що саме варто зробити протягом наступного року для посилення відчуття власної гідності й поваги до інших людей.

Особливістю уроків-дискусій став компонент «Гідність у дії!», який забезпечують партнери події. Так, учні ІІ курсу біолого-хімічного профілю долучилися до марафону написання листів від Amnesty International в Україні (http://lwm.amnesty.org.ua) на підтримку активіста з Мадагаскару, який бореться з корумпованою мережею контрабандистів. А також протягом кампанії ліцею «16 днів проти насильства» та в рамках Тижня права на учнів чекає антикорупційний урок від ПРООН в Україні (https://www.ed-era.com/anticorr), який допоможе зрозуміти, чому корупція – це негідні вчинки та як можна їй протидіяти.


 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей