Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:21:38

Вчимо та спонукаємо Чернігівську молодь до антикорупційної діяльності

15.11.2017   08:23Агенцiя

Студенти Чернігівського національного технологічного університету стали активними учасниками освітнього тренінгу «Вчимося жити без корупції!», який провела ГО «Чернігівський Центр Прав людини» 14 листопада.

Молодь вчилась визначати що таке корупція та корупційні дії. Найперше, що приходить на думку, коли говоримо про корупцію, - це хабарництво, проте, існує набагато більше видів, серед яких: хабарництво, розбазарювання, шахрайство, вимагання, зловживання, використання конфліктів інтересів / незаконні операції з цінними паперами, отримання незаконних пільг чи винагород, фаворитизм, кумівство, незаконні пожертви і внески. Говорячи про види корупції також слід зазначити про існування адміністративної корупції та політичної корупції.  

Під час тренінгу учасники з’ясовували причині виникнення корупції. Найпершою і найголовнішою причиною корупції є існування явних можливостей. Другою причиною є усвідомлення можливості бути непобаченим/непійманим, а отже відсутність контролю. Погана система оплати праці/недостатня винагорода за роботу також серед причин виникнення корупції. Наступною причиною є ставлення або обставини, які штовхають пересічних людей до корупційних дій.  

Працюючи в командах, студенти визначали, як створити середовище, яке:
- шукатиме нові підходи до роботи державних, освітніх та бізнес-структур;
- вже сьогодні творить та відстоює нові правила гри;
- розуміє необхідність змін у країні та впроваджує їх;
- знає, що боротьба з корупцією повинна бути не лише у звітах посадовців, а й помітною кожному громадянину, прозорою і публічною.

Даний тренінг допоміг молодіпідвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращитикомпетенції власного правового захисту та протидії хабарництву.

Загалом захід відбувся у дружній атмосфері. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними від проведеної роботи та вмотивованими до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проектуhttps://www.facebook.com/razzdolkor/в соціальній мережі Facebook.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини