Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:42:58

У фокусі уваги - родинне виховання

01.11.2017   08:46Агенцiя

Саме на цьому наголосила заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова під час засідання координаційної ради у справах дітей.

31 жовтня, в ОДА зібралися представники органів влади, правоохоронних органів, члени громадських організацій, які займаються влаштуванням дітей до сімейних форм виховання, а також профілактикою негативних проявів у молодіжному середовищі. До дискусії долучилися представники райдержадміністрацій у режимі відеоконференцзв’язку.

Розглянули питання розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення житлом осіб з їх числа. Зупинилися на профілактиці тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії у дитячому та підлітковому середовищі, а також соціальній підтримці сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю.

Наталія Романова акцентувала на важливості розвитку та удосконалення системи сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Лише на Чернігівщині нараховується більше двох тисяч таких дітей, з яких 233 особи посиротіли цього року.

Слід відзначити, що в області поступово відбуваються позитивні зміни: все менше дітей зазначеної категорії залишається в інтернатних установах, більшість з них виховуються в альтернативних формах сімейного виховання: прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою та піклуванням. Частина дітей усиновлені. На сьогодні завдання всіх зацікавлених сторін вийти наприкінці року на показник охоплення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання на рівень не менше 92,5% (на даний час він складає 92,2%).

Поряд з певними позитивними зрушеннями у цій сфері залишається ще багато невирішених питань. Внаслідок не завжди ефективної профілактичної роботи з сім’ями, недосконалості проведення заходів із профілактики соціального сирітства, відсутності фахівців із соціальної роботи на місцях, відмічається збільшення кількості дітей, які опинились за межами сім’ї.

Ще одним важливим аспектом соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, є забезпечення їх після досягнення повноліття житлом. Так, цьогоріч у Козелецькому районі придбали 2 будинки, також у процесі оформлення третій, в Ічнянському та Сосницькому районах — по 1 будинку для дітей зазначеної категорій.

Приділили увагу також питанню соціальної підтримки сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю. В області таких дітей більше 4-х тисяч. Комплексна фахова допомога, її доступність та своєчасність є вкрай важливими для них та їхніх сімей. Багато чого залежить від дій соціального працівника: він повинен мати певний об'єм знань і практичних навичок, щоб об’єктивно оцінити потреби таких родин та надати їм необхідну підтримку.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини