Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:13:57

Вступ 2018. МОН затвердило умови прийому абітурієнтів

17.10.2017   08:17Агенцiя

Міністерством освіти і науки затверджено Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Документ встановлює основні правила проведення вступної кампанії до закладів вищої освіти і є обов’язковими для вишів незалежно від форм власності та підпорядкування, окрім військових навчальних закладів.

У 2018 році реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження до них необхідних документів розпочнеться 02 липня та закінчиться 25 липня.

Прийом заяв та документів розпочнеться 12 липня. Особи, які які вступатимуть до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів зможуть подавати заяви до 20 липня; абітурієнти, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання - до 26 липня.

Творчі конкурси будуть проведені у кілька сесій з 14 до 26 липня; вступні іспити - з 21 до 26 липня; співбесіди - з 21 до 23 липня включно.

Рейтинговий список вступників, із зазначенням рекомендованих до зарахування сформують та оприлюднять 01 серпня.

Вступники, які отримають рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 06 серпня.

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням відбудеться 07 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня.

У 2018 році, вступники на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання, за виключенням деяких випадків, подаватимуть заяви тільки в електронній формі.

Однією з новацій вступної кампанії 2018 року стане скорочення кількості заяв, які можуть подати вступники, з 9 до 7. Отже, згідно з затвердженими Умовами прийому, абітурієнти матимуть можливість подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей.

Ще одним нововведенням є закріплення в Умовах прийому мінімального значення кількості балів з вступних випробувань для вступу на основі повної загальної середньої освіти для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія». Мінімальне значення при вступі на ці спеціальності не може бути меншим ніж 150 балів.

Подання заяв на конкурсні пропозиції за кошти фізичних або юридичних осіб обмежуватись не буде.

У 2018 році вищі навчальні заклади прийматимуть сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Оцінки з цих іноземних мов прийматимуться лише з сертифікатів зовнішнього оцінювання 2018 року.

Для конкурсного відбору вступників вишами будуть зараховуватись бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів або творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів.

До 31 грудня 2017 року заклади вищої освіти мають розробити та оприлюднити власні правила прийому вступників. Ці правила будуть містити перелік освітніх програм, а також конкурсних пропозицій, за якими здійснюватиметься прийом вступників, порядок проведення конкурсного відбору, перелік конкурсних предметів, з яких вступники мають подавати сертифікат ЗНО.

Інформування громадськості про ліцензований обсяг, обсяг місць державного замовлення, вартість навчання, перебіг подання заяв щодо вступу, рекомендування до зарахування та зарахування до закладів вищої освіти у 2018 році здійснюватиметься інформаційними системами, на підставі даних Єдиної електронної бази з питань освіти.

Затвердженими Умовами прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2018 році також встановлено формулу, за якою розраховуватиметься конкурсний бал вступників, визначено особливості проведення співбесід, вступних іспитів та творчих конкурсів, визначені спеціальні умови участі у конкурсі на здобуття вищої освіти для окремих категорій громадян, особливості формування рейтингових списків вступників тощо.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини