Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:58:21

Ігор Вдовенко привітав колектив Сновського вищого професійного училища лісового господарства із півстолітнім ювілеєм

30.09.2017   09:31

Цей навчальний рік є особливим для колективу Сновського вищого професійного училища лісового господарства, адже в 2017 році цей провідний навчальний заклад Придесення відзначає 50-річчя з дня свого створення.

Відкриття у далекому 1967 році на теренах області зазначеного вище ПТНЗ було пов’язане зі стрімким розвитком  агропромислового комплексу Чернігівщини в середині ХХ ст. та необхідністю забезпечити потреби будівельної галузі в кваліфікованих робітничих кадрах.

За весь час свого існування навчальному закладу вдалося створити власну непересічну історію, започаткувати славні традиції  і досягти вагомих здобутків на ниві освіти, а внесок його колективу в загальну справу професійної підготовки кадрів для багатьох сфер лісогосподарської та виробничої діяльності краю досяг справді високого рівня якості.

Привітати викладачів, майстрів виробничого навчання, учнів і випускників із поважним ювілеєм їх альма-матер завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, який свого часу 16 років очолював цей навчальний заклад, очільник обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко.

Розділили радість із колективом навчального закладу і їх колеги з Огрського технікуму  (Латвійська Республіка), шановні ветерани та мешканці міста Сновська, життя і професійна діяльність багатьох із яких тісно пов’язані з училищем.

Розпочалися урочистості із перегляду фільму про історію і сучасність професійно-технічного навчального закладу. Згадали присутні і про усіх директорів училища, педагогів, які в різні роки своєю невтомною і копіткою працею розбудовували Сновське ПТУ.

Ігор Вдовенко, вітаючи дружній колектив рідного навчального закладу із ювілеєм, згадував як у непрості для профтехосвіти і для держави загалом роки на зламі важких дев’яностих і не менш складних 2000-х років розпочинав свою діяльність у якості директора училища. Голова обласної ради з гордістю поділився спогадами про те, як із колегами-однодумцями їм вдалося об’єднати зусилля і гідно пройти випробування та подолати усі перепони на шляху створення потужного осередку професійної освіти на теренах області із висококваліфікованим колективом педагогів і майстрів виробничого навчання, гарною матеріально-технічною базою.

-   50 років – це час підбивати підсумки, озирнутися назад і згадати тих, хто стояв біля витоків створення навчального закладу, хто день за днем, рік за роком крокував освітянською нивою, а також  із висоти здобутого життєвого і професійного досвіду, мудрості, накопиченої роками, проаналізувати те, чого вдалося досягти і те, чого, на жаль, не вдалося здійснити. І сьогодні можна із впевненістю і гордістю констатувати, що колектив Сновського вищого професійного училища лісового господарства достойно зустрічає свій поважний ювілей, - зауважив очільник представницького органу Придесення.

Ігор Вдовенко побажав учнівському та педагогічному колективу Сновського вищого професійного училища лісового господарства високих досягнень, підкорення нових горизонтів професійно-технічної освіти, високих рейтингів, процвітання на довгі роки.

Разом із Валерієм Кулічем Ігор Вдовенко вручив директору училища Ларисі Дубині з нагоди ювілею сертифікат на 250 тисяч гривень для покращення матеріально-технічної бази закладу.

Музичним вітанням для учасників урочистостей стала концертна програма у виконанні талановитих випускників, виконавців та творчих колективів Сновська.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини