Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:29:55

Ліцеїсти ЧОПЛ: "Україна починається з мене"

07.09.2017   15:22Агенцiя

Учителі, учні, батьки Чернігівського обласного педагогічного ліцею переконані, що гідне життя в країні, її благополуччя, формування основних цінностей залежить від кожного з нас.

Саме тому вирішили зібратися на традиційному зборі «Натхнення», який носив символічну назву «Україна починається з мене».

Тематика та наповненість трьох днів  покликана познайомити учнів та вчителів із основними викликами сучасної освіти для учнів, батьків, учителів. Тому напрямки діяльності під час збору «Натхнення» вбачали компетентнісний підхід, в основі якого лежить впровадження в освітній простір ліцею національної концепції «Нова українська школа».

Перший день збору, або «Натхнення вчителя і учня – осердя нової української школи» мав на меті обмінятися основними джерелами натхнення для реалізації власних, особистих проектів та ідей. Це учасники збору зробили під час коворкінгу «Особистий простір для радикальних інновацій ліцею», який став своєрідним пошуком способів презентації кожного учасника. Тут учні, педагоги та батьки демонстрували літні вершини – досягнення під час літніх шкіл як ліцею, так і обласних чи міжнародних, у яких змогли взяти участь. Презентували також можливості для реалізації стартапів, інноваційних ідей уже в 2017-2018 навчальному році.  Вечір презентації ІІ курсу «Це наше, і це твоє» став яскравим доповненням першого дня.

Освічені українці, всебічно розвинені, відповідальні громадяни і патріоти, здатні до інновацій – ось хто поведе українську економіку вперед у ХХІ столітті. Надзавданням другого дня «Освіта – прикраса для щасливих і втіха для нещасних» стало посилення, поглиблення усвідомлення важливості освіти для розбудови держави, усвідомлення національної гідності, гордості за свій народ і відданості йому.

Під час форуму  «Новий формат освіти: відповіді на виклики» за участі експертів у галузі освіти, агентів змін, громадських активістів, учнів, батьків учасники мали нагоду обмінятися досвідом та результатами обговорень між собою та виробити основні положення Декларації змін (саме її прийняття стало ключовою подією збору). Творча презентація учителів, батьків та першокурсників «Ти сам собі країна» ще раз довела, що ми готові до змін, і вони вже тривають!

Основний меседж третього дня «Будуємо нову реальність» – показати шляхи, можливості, необхідність безперервної освіти у глобалізованому, інформаційному світі. Уся країна Ліценія зібралася на Родинному колі з нагоди свята 1 вересня «Батьківщина одна. Це Україна». Флешмоб «Прапор єднання», виступи директора ліцею Ганни Василівни Коломієць, представників батьківської громади, отримання перших нагород учнями ліцею за досягнення у навчанні та прагнення до саморозвитку і самовдосконалення – усе це та багато іншого свідчить про готовність будувати країну вже сьогодні.

Закінчився збір «Натхнення» першим уроком для учнів та загальноліцейною конференцією і засіданням Ради ліцею, ключовою подією яких стало прийняття Декларації змін – своєрідних намірів усіх представників ліцейної громади до покращення якості освіти в українській школі. Розуміючи, що наше оточення змінюється постійно, ми готові до нових викликів. А головне – готові змінювати себе та йти в ногу з часом, аби жити в незалежній, процвітаючій, освіченій Україні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини