Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:33:35

Освітні навчальні заклади міста готуються до нового навчального року

09.08.2017   12:25Агенцiя

Міський голова Владислав Атрошенко під час розширеної міської наради порушив питання щодо стану загальноосвітніх навчальних закладів міста для забезпечення необхідних умов щодо здійснення навчально-виховного процесу.

Як повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, на сьогоднішній день всі заклади освіти міста організовано готуються до початку нового навчального року. Наразі у деяких школах ще тривають ремонтні роботи, як внутрішні, так і зовнішні. Втім, до 1 вересня школи будуть готові прийняти своїх учнів.

Відповідно до Програми комп’ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки, затвердженої минулого року Чернігівською міською радою, продовжується  розширення використання сучасних інформаційних технологій управління у закладах освіти. Адже, серед першочергових завдань міської влади – обладнання сучасних кабінетів інформатики, оснащення аудиторій навчальних закладів мультимедійними дошками, покращення володіння комп’ютерною технікою учасниками навчально-виховного процесу, зростання інформаційної культури вчителів. Саме за таких умов можливий успішний процес навчання у школах та підготовки конкурентоспроможних випускників.

Так, для шкіл міста на наступний 2017-2018 навчальний рік, за інформацією Василя Білогури, буде закуплено 69 інтерактивних дошок Smart, по 2 у кожну школу. Крім того, у школах міста відбувається обладнання предметних кабінетів фізики, а для дітей з вадами слуху навчально-реабілітаційного центру № 1 придбане спеціальне обладнання. У школах з поглибленим вивченням іноземної мови облаштовані 8 лінгафонних кабінетів.

Також до шкіл завозяться необхідні підручники для учнів 4-х та 7-х класів. Зокрема, станом на 7 серпня 2017 року,  за словами  начальника управління освіти, 4-ті класи міста забезпечені на 98,6 %, 7-і класи – на 67,2 %.

Сьогодні проводиться конкурсний відбір на заміщення вакантних посад, щоб на початок нового навчального року всі загальноосвітні навчальні заклади міста були укомплектовані педагогічними кадрами.

З міського бюджету станом на 1 серпня поточного року на галузь освіти спрямовано капітальних видатків  у сумі 90053099 грн (капітальний ремонт дахів, заміна вікон на енергозберігаючі, заміна світильників на LED-лампи, асфальтування та ін.).

Владислав Атрошенко рекомендував управлінню освіти прискорити завершення всіх необхідних робіт, а також подумати над загальною концепцією питання про зовнішній вигляд навчальних закладів міста. На його думку, школи та дитсадки мають бути достатньо привабливими, аби дитина хотіла йти туди, і в ніякому разі не пригнічувати свідомість дитини своїм похмурим виглядом.


Довідково:
Управлінню освіти Чернігівської міської ради підпорядковано 94 навчальні заклади міста (загальноосвітні навчальні заклади – 34, вечірні (змінні) школи – 1, навчально-реабілітаційні центри – 2, дошкільні навчальні заклади – 54, позашкільні навчальні заклади – 3. Забезпечується фінансування також 7 професійно-технічних навчальних закладів Чернігова.



Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.