Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:58:04

Експерти та громадські активісти розповіли журналістам Чернігівщини, як писати про людей з інвалідністю. ВІДЕО

15.07.2017   10:46Агенцiя

Суспільна думка про людей із соціально вразливих верств населення неоднозначна. Чимало публікацій у засобах масової інформації про осіб з особливими потребами не сприяють формуванню об’єктивного та неупередженого ставлення до них, оскільки інформація подається некоректно, з коментарями, що зачіпають особисті інтереси, тощо.

«Як виготовляти якісні матеріали про людей з інвалідністю» – тема тренінгу, який для представників ЗМІ області організувала Чернігівська міська громадська організація «Юридична клініка «Бона Менте» 14 липня.

Захід проведений у рамках проекту «Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих верств населення через ЗМІ», що реалізується за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Про загальні аспекти українських та міжнародних актів про права людини, зокрема особи з інвалідністю, присутнім розповіли представники громадської організації «МАРТ».

Як краще висвітлювати тему інвалідності, об’єктивно і коректно писати про проблеми людей з обмеженими можливостями, налагоджувати з ними контакт під час інтерв’ю – власним досвідом поділилася з учасниками тренінгу представник Урядової уповноваженої з питань осіб з інвалідністю в напрямку роботи з громадами Олена Павлова.

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.