Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:16:57

Новації в адмініструванні податку на додану вартість - 2017

21.03.2017   15:20Агенцiя

Про зміни, новації та актуальні питання з податку на додану вартість розповіли платникам податку на додану вартість (далі – ПДВ) фахівці Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області на тематичному семінарі.

Так, в.о. заступника начальника інспекції Вікторія Соломко поінформувала присутніх про набрання чинності змін до форми податкової накладної і порядку її заповнення, а також про нову форму податкової декларації з ПДВ, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.02.2017 № 276 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України". Керівник підкреслила: подати декларацію за оновленою формою вперше потрібно у квітні, тобто за підсумками роботи за березень 2017 року.

Акцентувалася увага присутніх сільгоспвиробників на особливостях заповнення податкової накладної та декларації з ПДВ, а також на запровадженні заяв на внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

«Заява про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подається протягом 5 календарних днів після граничного терміну подання звітності з ПДВ в електронній формі або паперовому вигляді, тобто вперше таку заяву можна буде подати в період з 21.03.2017 року до 25.03.2017 року», - зазначила Вікторія Соломко.

Також фахівці інспекції нагадали про переваги подання звітності в електронному вигляді та наявності посиленого сертифіката ключа електронного цифрового підпису.
В ході проведення семінару податківці спілкувалися з представниками бізнесу з питань, які найчастіше виникають при поданні звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та наданні відповідного безкоштовного програмного забезпечення органами ДФС.
Учасникам заходу було запропоновано оцінити переваги електронного обслуговування, скориставшись електронними сервісами ДФС України  та поінформовано про останні оновлення діючих сервісів, якими можна скористатися на офіційному веб-порталі служби.

Підбиваючи підсумки семінару можна сказати, що подібні зустрічі податківців з платниками є надзвичайно важливі, адже вони дають змогу вирішити нагальні питання шляхом конструктивного діалогу та підвищити рівень обізнаності платників податків. Такі заходи будуть проводиться  міськими податківцями і  надалі.


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини