Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:02:26

Студенти-аграрії практикуються в облдержадміністрації

16.03.2017   16:39Агенцiя

15 березня, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та студенти Ніжинського агротехнічного інституту обговорили за круглим столом тенденції розвитку та минулорічні досягнення сільського господарства Чернігівщини.

Для студентів круглий стіл «Сучасний стан розвитку агропромислового комплексу Чернігівської області» – це одне з практичних занять з дисципліни «Регіональна економіка».

Заступник директора Департаменту Олег Крапивний та начальник відділу економічного аналізу та інвестицій Василь Жук ознайомили молодь з напрацюваннями агропромислового виробництва України.

Зупинилися і на внеску агропромислового комплексу Чернігівщини в економічний розвиток країни.

Область посідає друге місце в державі з виробництва жита, третє – вівса, четверте – кукурудзи, п’яте – молока, шосте – валового продукту на одну особу, сьоме – гречки та картоплі. Також Чернігівщина входить до п’ятірки регіонів з найбільшою чисельністю великої рогатої худоби.

Минулого року введено в експлуатацію сім тваринницьких об'єктів у шести районах: Бахмацькому, Чернігівському, Семенівському, Куликівському, Прилуцькому та Ічнянському.  В останньому відкрито два об’єкти – корівник та приміщення для молодняка великої рогатої худоби.

Говорили учасники круглого столу і про державні та обласні цільові програми розвитку, за якими здійснюється фінансування даної галузі.

Також в ході зустрічі директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Павлішен ознайомив студентів із організаційною структурою, повноваженнями департаменту та особливостями роботи структурних підрозділів.


За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини