Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:56:28

Обласна рада згуртувала лідерів учнівського самоврядування ПТНЗ Чернігівщини

16.03.2017   08:32Агенцiя

До представницького органу Чернігівщини завітали лідериучнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.

Розпочалося знайомство юнацького активу регіонуіз системою роботи обласної ради із зали президії, де вони поспілкувались із головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

За словами заступника директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській областіТетяни Головешкіної, лідери учнівських парламентів ПТНЗ вже давно прагнули побувати в обласній раді, щоб на власні очі побачити як працює представницький орган регіону та почути із перших уст чим займаються у повсякденній діяльності практики місцевого самоврядування. Користуючись нагодою, вона подякувала за те, що ініціатива молоді знайшла одностайну підтримку в обласній раді.

Очільник представницького органу Придесення, розпочинаючи розмову, відзначив, що сьогоднішня зустріч із молоддю – майбутніми будівничими успішної і процвітаючої України є досить символічною, адже відбувається у дні, коли ми відзначаємо сторіччя Української революції та річницю створення Центральної Ради. Цей період є одним із найдраматичніших і найскладніших в історії нашого народу в минулому сторіччі, який водночас став вершиною національно-визвольної боротьби, символом відродження української нації.

Ігор Вдовенко детально проаналізував структуру обласної ради та її виконавчого апарату, висвітлив особливості роботи президії і постійних комісій, розповів про основні досягнення депутатського корпусу восьмого скликання. Зокрема, посадовець зазначив, що за підсумками проведення восьми пленарних засідань сесії депутати затвердили більше 500 рішень, серед яких низка галузевих регіональних програм, що забезпечують сталий соціально-економічний розвиток регіону, а також направили майже три десятки звернень до центральних органів державної влади.

Голова обласної ради окремо зупинився на питаннях проведення децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад, яких на теренах Чернігівщини вже 16. А незабаром, 30 квітня, відбудуться перші місцеві вибори ще у трьох ОТГ: Комарівській сільській Борзнянського району, Козелецькій селищній та Менській міській об’єднаних територіальних громадах.

Після цього заступник начальника організаційного відділу Олександра Негода провела для юних гостей екскурсію, під час якої учні дізналися про роботу відділів виконавчого апарату обласної ради. Молодь побувала в осередку надання методичної допомоги – кабінеті місцевого самоврядування, де учні дізнались чимало цікавої інформації про основи організації та діяльності органів публічної влади в регіоні та в державі загалом. Юні лідери активно цікавились діяльністю дорадчого органу та жваво ставили запитання. Значну зацікавленість серед молоді викликало питання кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради, процедура проведення конкурсу на заміщення вакантних посад у виконавчому апараті. Неабиякий  інтерес у молоді викликала і робота Єдиної системи петицій в представницькому органі.

Перебуваючи в обласній раді, учні також мали змогу поспілкуватися з депутатом обласної ради Дмитром Блаушем.

Однак найбільше вражень і емоцій в учнів викликав візит до сесійної зали, де вони мали змогу відчути себе справжніми депутатами. Учні відкрили роботу імпровізованої сесії акапельним виконанням Гімну України, обрали президію та власноруч випробували систему електронного голосування.

На згадку про зустріч в обласній раді лідери учнівського самоврядування отримали у подарунок фотоальбоми з мальовничими краєвидами Чернігівщини.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини