Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:23:22

Підприємців та посадовців Чернігівщини навчили розраховувати вартість регулювання для бізнесу

23.12.2016   14:09

Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) провів тренінги “Методологія і практика проведення М-тесту та громадської антикорупційної експертизи» у м. Чернігів для представників бізнес-спільноти області та посадових осіб органів державної влади й місцевого самоврядування, відповідальних за розробку регуляторних актів.

Захід організовано за сприяння регіонального партнера СІРЕ — об’єднання підприємців ГО «СЯЙВО СІВЕРЩИНИ» та підтримки Чернігівської районної ради.

До проведення тренінгів також долучився завідувач Сектору Державної регуляторної служби України в Чернігівській області Сергій Проценко.

У результаті навчання представники органів влади дізналися, як саме застосовувати М-тест або Тест малого підприємництва, що тепер є обов’язковим для всіх розробників регуляторних актів відповідно до постанови КМУ, скільки коштуватиме регуляція для малого підприємця, а також для бюджету. “Інструмент М-тесту дає можливість представникам органів влади ще на етапі розробки регулювання визначити, якою буде вартість його виконання для бізнесу як у прямих фінансових втратах, так і з огляду на навантаження адміністративними процедурами, а відтак дізнатися, чи справді вартість регулювання є адекватною з огляду на проблему, на вирішення якої направлена регуляція ”, — прокоментувала керівник проектів та програм CIPE-Україна Наталія Жугай.

Водночас представники бізнес-об’єднань набули практичних навичок застосування інструментів М-тесту та громадської антикорупційної експертизи до регуляторних актів місцевого рівня, що дасть їм можливість більш фахово впливати на процес ухвалення рішень.
 

Довідково.
16 грудня 2015 року набула чинності Постанова КМУ №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308», розробником якої є Державна регуляторна служба України. Постанова вводить обов’язкове обчислення витрат малого бізнесу на виконання державного регулювання, так званий М-тест (Тест малого підприємництва). Згідно з цим документом, проект регуляторного акта має супроводжуватись розрахунками вартості регуляторного впливу. М-Тест запроваджено в Україні на виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.