Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:03:59

Експерти Європейського фонду освіти відвідали професійно-технічні навчальні заклади Чернігова

17.12.2016   11:33Агенцiя

14 грудня експерти Європейського фонду освіти в супроводі заступника директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Катерини Мірошниченко та начальника відділу професійної освіти і тренінгів Інституту модернізації змісту освіти МОНУ Віктора Паржницького відвідали Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту та ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування». Обидва заклади є учасниками сучасних освітніх проектів.

Ліцей залізничного транспорту став учасником міжнародного проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» донорами якого є Швейцарська агенція розвитку та співробітництва і швейцарська компанія «Геберіт Інтернешл Сейзл АГ».

ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» - учасник проекту започаткованого Урядом України з підтримки гостродефіцитних професій зокрема швейного напряму підготовки. У ході реалізації проекту в училищі створено та обладнано сучасну швейну навчально-виробничу майстерню.

Експерти, а це були представники Голландії, Естонії та Латвії залишились задоволені кроками, які робить Україна в напрямку модернізації професійної освіти в регіонах.

Особливо жваво йшло обговорення нового змісту професійної підготовки, яке базується на оновлених Державних стандартах професійно-технічної освіти, розроблених на модульно-компетентністній основі. Позитивні та проблемні питання при запровадженні модульного навчання висвітлили представники обласної методичної служби профтехосвіти, навчальних закладів та запрошені на зустріч роботодавці.

Гості зустрілись з представниками Управління освіти і науки облдержадміністрації та обговорили поточні та перспективні питання розподілу повноважень щодо управління професійно-технічними навчальними закладами в умовах децентралізації.

Останні новини Чернігівщини

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини