Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:52:33

Проведені спеціальні заняття

07.12.2016   07:30Агенцiя

З фахівцями, відповідальними за стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки підприємств, установ та організацій проведені спеціальні заняття.

В період з 28 листопада по 2 грудня у відповідності до річного плану перепідготовки слухачів в системі цивільного захисту, на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області проходили завершальні у 2016 році заняття фахівців підприємств, установ та організацій, відповідальних за стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки
Метою організації навчального процесу за даною програмою є своєчасне і систематичне оновлення, поглиблення спеціальних знань і умінь, що обумовлюють здатність слухачів до виконання обов'язків з техногенної та пожежної безпеки на підприємствах, установах та організаціях.

Найбільш показовий етап підготовки відбувся 30 листопада на базі пожежно-технічної виставки Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. Присутнім навели статистичні дані та приклади найбільш резонансних пожеж, роз’яснили алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру, а також виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Для кращого засвоєння отриманої інформації слухачі переглянули відеоматеріали профілактичного характеру.

Викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту на безпеки життєдіяльності Віктор Добриця та Олексій Моргун під час екскурсії по пожежно-технічній виставці розповіли про участь вогнеборців Чернігівщини в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, історичний розвиток пожежної охорони області, ознайомили із спорядженням рятувальників і технічним оснащенням підрозділів. Особливу увагу було приділено роз’ясненню правил користування первинними засобами пожежогасіння.

Доброзичлива та невимушена атмосфера навчання сприяли тому, що слухачі задавали різноманітні запитання викладачам і отримували на них вичерпні відповіді. Конструктивний діалог між всіма учасниками заходу засвідчив про високий коефіцієнт продуктивності навчання.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.