Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:45:59

Про історію освіти Чернігівщини – на міжрегіональній науково-практичній конференції

01.12.2016   08:16Агенцiя

В обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського 30 листопада, відбулася міжрегіональна науково-практична конференція. Її тема – «Історія освіти Чернігівщини: від найдавніших часів до сьогодення».

Ініціаторами заходу виступили кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання, а також педагогіки, дошкільної та початкової освіти інституту.

Участь у конференції взяли науковці, викладачі та методисти вишів, директори і вчителі загальноосвітніх закладів Чернігівщини. До заходу долучилися й слухачі курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти.

Розпочали розмову із висвітлення сторінок життя та професійної діяльності видатного українського математика Георгія Вороного, його впливу на розвиток вітчизняної освіти. Детально на цьому зупинився ректор інституту Анатолій Заліський.

У доповідях, виголошених на конференції, піднімалися актуальні питання розвитку системи освіти на Чернігівщини у різні історичні епохи.

Зокрема, науковці розглянули розвиток освіти на Чернігівщині у ХІХ – на початку ХХ століття, ознайомили присутніх з філософсько-педагогічною спадщиною Григорія Ващенка, зазначивши її вплив на українські духовно-інтелектуальні традиції.

Ряд доповідей присвятили становленню системи освіти у 20-ті роки ХХ століття.

Багато виступів стосувалися і нинішніх реформ в освітянській галузі. Крім того, презентували запровадження медіаосвіти в області за останні п’ять років.

Також учасникам конференції організатори представили сучасні альтернативні форми здобуття дошкільної освіти.

За підсумками конференції, яку планують зробити традиційною, передбачено видання збірки статей.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини