Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:15:26

Турнір "Інтелектуальні лицарі Чернігівщини" у ЧНТУ

28.11.2016   11:36Агенцiя

24 листопада Навчально-науковим інститутом економіки ЧНТУ з успіхом пройшов Турнір «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини».

Враховуючи велику кількість учасників, Турнір було проведено у дві рівносильні незалежні сесії. Із вітальним словом до учасників Турніру та вчителів виступив ректор ЧНТУ, доктор економічних наук, професор  Шкарлет Сергій Миколайович.

Протягом Турніру учасники-школярі кращих і найактивніших загальноосвітніх навчальних закладів м.Чернігова презентували свої команди та їх внесок у розвиток нашого міста. Абсолютно всі представлені презентації носили творчий, креативний, оригінальний підхід до візуалізації та представлення. Учасники однозначно провели ґрунтовну і кропітку попередню підготовку при розробці та зйомці відеопрезентацій на тему «Ми – майбутнє Чернігова».

Безпосередньо у ході Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» учасники генерували власні ідеї зміни нашого міста накраще зусиллями молоді спільно з ЧНТУ, а також розкрили своє бачення того, як зробити м.Чернігів більш відкритим до сучасної молоді. Робота команд-учасниць здійснювалась за підтримки модераторів від ЧНТУ: кандидатів економічних наук, доцентів Холявко Наталії, Дубини Максима, Лаврова Руслана, Садчикової Ірини.

До складу журі входи науковці ЧНТУ (Коваленко Л.О., Гонта О.І., Савченко В.Ф., Дерій Ж.В., Кирилюк Ю.В., Ільчук В.П., Клименко Т.В.), директор Чернігівського молодіжного центру праці (Симонова І.Ю.), представник громадської організації «Чернігів Європейський» (Вербицька Г.В.) та Інформаційного центру ЄС (Ревко А.М.).

Журі були вражені високим рівнем запропонованих школярами проектних ідей і, відповідно, стикнулись із неймовірними труднощами при визначенні переможців у кожній сесії Турніру. Зрештою, після тривалих дискусій та обговорень члени журі прийняли колегіальне рішення, присудивши лідерство:

    у першій сесії Турніру – загальноосвітній школі № 20 у складі у складі Фурсіної Марії, Переведенцевої Олександри, Салькової Маргарити, Савченка Даніїла, Медведєва Костянтина;
    у другій сесії Турніру – загальноосвітній школі №17 у складі Звона Дениса, Кирди Анастасії, Маркової Дар’ї, Удовик Анастасії, Хугаєвої Катерини.

Проект представників загальноосвітньої школи № 2 (у складі Мухи Анни, Бойка Владислава, Гергуль Іллі, Сікори Дениса, Романченка Анатолія) викликав професійну увагу членів журі (фахівців у галузі економіки) та буде удостоєний Спеціального призу від Навчально-наукового інституту економіки ЧНТУ.

Урочисте нагородження переможців відбуватиметься 14 грудня 2016 року у Чернігівському національному технологічному університеті.

Особливу подяку висловлюємо учителям, які займались підготовкою школярів до участі у Турнірі. До речі, на самому Турнірі педагоги також були активно задіяні, проявивши власну креативність та оригінальність мислення з акцентом на оптимістичному майбутньому освіти м.Чернігова. Ідеї «Город от ума» та «Оксфорд на Десні» були згенеровані й обґрунтовані саме вчителями.

Атмосфери Турніру додавали студенти та аспірант Навчально-наукового інституту економіки ЧНТУ Гонта Сергій, артистично демонструючи мініспектаклі для учасників.

Наприкінці Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» було анонсовано старт конкурсу селфі-фотографій із символікою ЧНТУ та есе на тему «Європейське майбутнє України» (термін подання – до 01.12.2016 р.).

За результатами Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» ми впевнено і безапеляційно можемо констатувати, що майбутнє м.Чернігова – у надійних роках впевненої, цілеспрямованої і наполегливої молоді з позитивними поглядами й активною і небайдужою життєвою та громадською позицією.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини