Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:40:16

Про національнo-патріотичне виховання засобами мистецтва

22.11.2016   08:23Агенцiя

Надзвичайно важливо, аби ті, хто відстоює суверенітет України в Луганській та Донецькій областях, відчували підтримку з «тилу». На цьому акцентував увагу директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

– Допомога бійцям АТО, родинам загиблих воїнів останнім часом стала невід’ємною складовою роботи нашого Департаменту, – зауважив він та висловив переконання, що засобами мистецтва можна як підтримати моральний дух захисників країни, так і взагалі посилити патріотичні настрої громадян.

Олександр Левочко зазначив, що з початку військових дій на Донбасі Департамент культури надавав шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії та добровольцями. Загальна сума допомоги, за його словами, склала більш ніж 1,3 мільйона гривень.

Для бійців організовували культурно-мистецькі заходи. Провідні творчі колективи області долучилися до загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас», взявши шефство над містами Бахмут і Селідове Донецької області. А за ініціативи голови ОДА Валерія Куліча митці Чернігівщини неодноразово навідували Рубіжне, що на Луганщині. Вже є програма цієї акції й на наступний рік.

Як зазначив гендиректор Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М. Коцюбинського Юрій Муквич, словом культури можна вирішувати проблеми патріотичного виховання. Його колектив також демонстрував у східних українських містах вистави як для дорослих, так і для дітей.

– Вітчизняний театр повинен говорити з людьми зі сцени українською мовою. Це зміцнюватиме почуття національної гідності, – переконаний Юій Муквич.

Згадували під час брифінгу також масштабні заходи у Чернігові, які пронизані ідеєю патріотизму, – «Родинне коло Чернігівщини», «Вклонися герою», «Єдина родина Чернігівщини», всеукраїнську акцію «Єдина родина України».

Олександр Левочко також нагадав про непересічну подію цієї весни – проведення у Чернігові І-го Міжнародного фестивалю патріотичного документального кіно «КіноДок». За його словами, вже є попередні домовленості, що вдруге цей фестиваль проходитиме також у нашому місті.

Говорили і про сьогоднішню роботу та перспективи на наступний рік Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. До речі, аналога саме такого центру в Україні немає.

Озвучив директор Департаменту культури і плани на 2017 рік щодо реалізації нового мистецького проекту з поки що робочою назвою «Балтійський пояс». Очікується, що участь у цьому проекті братиме творча молодь України, країн Прибалтики, Білорусії, Польщі та Норвегії.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини