Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:03:24

Учні чернігівського ліцею дізналися про енергоефективність

17.11.2016   12:43Агенцiя

Роблять домашні завдання та перевіряють показання лічильників учні ліцею для обдарованої сільської молоді в Чернігові.

Зацікавленість та обізнаність ліцеїстів у питаннях енергозбереження в побуті знадобилась 16 листопада під час інформаційної зустрічі на тему «Програми підтримки енергоефективності – інструмент допомоги багатоквартирним будинкам в питаннях збереження енергоресурсів», яку провела Громадянська мережа ОПОРА.

«Діти як основа майбутнього нашої держави потребують значних знань у різних аспектах життя, у тому числі й щодо енергоефективності. Звичайні правила поведінки в побуті стають звичками і формують раціональне ставлення до наданих ресурсів, привчають не витрачати їх задарма. Якщо закривати кран, під час чистки зубів можна зекономити до 10 літрів води, а якщо чистити їх тричі на день – то майже 30 літрів. Потрібно пам’ятати закривати посуд кришками і не допускати накип в чайнику – це також дозволить заощадити. Такі речі здаються незначними, але все велике починається з дрібниць. І коли наші діти знатимуть, як правильно поводити себе у власному будинку, ми не матимемо проблем», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Про вплив на оточуючий світ учні ліцею дізналися за допомогою визначення власного екологічного сліду. Розібравши окремо кожне з питань, активісти ОПОРИ пояснили, як правильно провітрювати приміщення, аби зберегти тепло, і навіть як кип’ятити воду.

«Діти позитивно впливають на свідомість батьків, саме тому обговорення питань енергоефективності є дієвими й серед дітей», – вважає Наталія Висіканець.

Всі зацікавлені отримали додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У матеріалах містяться поради щодо підвищення енергоефективності у побуті.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.