Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:15:38

Відбувся семінар з Міжнародного гуманітарного права за участю військових юристів та командирів

24.09.2016   14:27

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що у селищі Десна, пройшов триденний семінар з питань імплементації Міжнародного гуманітарного права.

У даному заході, який відбувся в рамках співробітництва Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні зі Збройними Силами України, взяли участь військові юристи від Генерального штабу, командування Сухопутних військ, офіцери зі складу юридичних служб Навчального центру, командири підрозділів та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Головною метою заходу став розгляд питань з надання юридичної допомоги командирам щодо виконання Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та організація взаємовідносин з цивільним населенням в районі АТО. Зокрема, військові обговорили події на Сході України в контексті міжнародно-правових стандартів ведення військових дій у населених пунктах та визначили шляхи посилення цих стандартів у своїх військових частинах.

Також на тактичному полі Навчального центру відбулася демонстрація дій механізованого взводу в обороні та наступі з елементами практичного відпрацювання питань прийняття рішення командиром у бою із застосуванням норм Міжнародного гуманітарного права.

Наприкінці курсу кожен учасник отримав набір методичних матеріалів, які будуть використовуватися для подальшого навчання підлеглих основним принципам Міжнародного гуманітарного права, а також сертифікати від організаторів семінару.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.