Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:49:45

Енерджіквест активізував школярів Чернігова. ФОТО

07.09.2016   13:27Агенцiя

Дні Сталої Енергії в Чернігові проходять незвично. Цього року діти змогли долучитися не тільки до лекцій і семінарів з енергоефективності.

3 вересня учні 5-8 класів з різних шкіл Чернігова взяли участь в Енерджіквесті, який провели Громадянська мережа ОПОРА та відділ енергоефективності Чернігівської міської ради.

Квест відбувався в самому центрі Чернігова та передбачав завдання, пов’язані з ощадливим використанням ресурсів. Було сформовано три команди, які проходили випробування та демонстрували свої знання з енергоефективності.

«Мені сподобались завдання квесту, а особливо наша карта – «шапка» з картинками. Ми з однокласниками потрапили в різні команди і змагалися між собою. Весело було робити символ енергозбереження. Ми довго думали, що саме зробити, бо треба було використовувати самих учасників, аби показати. Після завдань стало більш зрозуміло, що таке енергоефективність і навіщо вона потрібна», – розповів учасник квесту Євген, учень 22 ліцею.

 Для того, аби дізнатися чергове завдання, необхідно було вирішити попереднє та отримати розташування потрібної станції, однієї з шести. Учасники квесту стрибали в мішках, грали в дартс, складали слогани та пісні про енергозбереження, а також згадували важливі історичні факти. На кожній станції волонтери ділилися енерго-цікавинками зі школярами.

Після того, як всі учасники успішно пройшли 6 станцій, вони отримали на згадку пам’ятні призи і солодкі подарунки від Громадянської мережі ОПОРА та від міської ради. За перше місце переможці були нагороджені акумуляторними батареями на сонячній панелі.
 «Саме з дитинства треба актуалізувати питання енергозбереження, адже більшість звичок формуються змалечку. Покоління, яке вже зараз ставиться до ресурсів з повагою, має хорошу перспективу економічного та екологічного благополуччя», – наголошує місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Семінари, квести, зустрічі та ігри упродовж проведення Днів Сталої Енергії нагадують жителям, що все починається з їх рішень та бажань кожного дня. Адже те, як ми використовуємо воду у або електроенергію у побуті, впливає на загальну ситуацію в країні.

«У нашому навчальному закладі ми постійно намагаємось проводити заходи, присвячені енергоефективності та енергозбереженню, саме тому долучилися і до цього квесту. Якщо діти будуть знати, як правильно використовувати світло, воду, електроенергію та інші ресурси, то в майбутньому нам не потрібно буде додатково це пояснювати. А форма гри дозволяє і навчити, і відпочити», – прокоментувала захід педагог-організатор Чернігівського обласного ліцею для обдарованої молоді Антоніна Федорченко.



Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Наталя Висіканець
тел. .: +38 093 765 69 31

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини