Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:29:01

Цього року в Чернігові буде 3100 першокласників

22.08.2016   15:32

У місті Чернігові цього року розпочнуть свій шлях до країни знань 3100 першокласників. Загалом же, в усіх класах, на 2016-2017 навчальний рік очікуються 26763 школярі.

Цю інформацію сьогодні повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура на розширеній нараді із керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради.

Він уточнив, що дані про загальну кількість учнів попередні, оскільки деякі школярі ще можуть визначатися і в цей період бути записаними до кількох навчальних закладів одночасно. Середня наповнюваність  дітей в класі в початковій школі 30 чоловік.

Однак учнів усе-таки буде більше, ніж минулого року, коли в школах міста навчалося 25580 учнів.

Загалом у місті Чернігові 34 загальноосвітні навчальні заклади, 1 вечірня (змінна) школа, 2 навчально-реабілітаційні центри, 54 дошкільних навчальних заклади, 3 позашкільні навчальні заклади.

У 2015-2016 навчальному році отримали свідоцтво про базову освіту 2114 випускників, які закінчили 9-класів; 1511 випускників 11-х класів вручено атестати про повну загальну середню освіту.

Закінчили школу з відзнакою 103 випускники 9-х класів, 69 випускників 11-х класів нагороджено золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні», 35 випускників 11-х класів нагороджено срібною медаллю «За досягнення у навчанні».

У дошкільних навчальних закладах міста на даний момент виховується 11569 дітей, що на 190 більше ніж у минулому році.

Найбільша потреба у створенні додаткових місць у дитячих садках або будівництві нових закладів - у центрі міста, а також у мікрорайонах "Масани" і "Ремзавод".

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.