Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:56:39

У Чернігові розпочалася Всеукраїнська школа з прав людини для молоді

09.08.2016   14:41Агенцiя

8 серпня в Освітньому домі прав людини стартувала XII Всеукраїнська школа з прав людини для молодих активістів. Це щорічний освітній цикл, покликаний надати активній у громадському житті молоді базові знання та навички щодо захисту прав людини.

Школа організована Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з Всеукраїнською освітньою програмою “Розуміємо права людини”. Школа сприяє формуванню мережі правозахисників в Україні.

 У цьогорічній школі бере участь 21 учасник з усіх регіонів України - волонтери правозахисних та інших громадських організацій, молоді вчителі, журналісти, студенти і наукові співробітники вишів.
Компетентне журі обрало їх із 78 претендентів, керуючись вмотивованістю претендентів до громадської роботи у сфері прав людини. Учасники очікують навчитися компетентно відстоювати права людини, розширити свій світогляд і застосовувати відповідні підходи у власній роботі, набути нової спеціалізації у громадській діяльності та знайти однодумців для співпраці.

У програмі - лекції та тренінги від провідних українських і зарубіжних експертів з філософії прав людини та механізмів їхнього захисту у національній та міжнародних системах.

А також - заняття у форум-театрі, знайомство з практичною роботою українських правозахисників, які працюють у сферах документування порушень прав людини на території ведення бойових дій та звільнених територіях, захисту прав сексуальних та національних меншин, прав дитини, протидії дискримінації та катуванням у місцях несвободи.

Для підсумування результатів навчання буде проведений добовий марафон з аналізу актуальних проблем у сфері прав людини та підготовки кампаній, спрямованих на вирішення таких проблем.

Школа триватиме протягом тижня і завершиться акцією на захист громадських інтересів у Чернігові, яка продемонструє практичний результат навчання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини