Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:43

А ви вже навчили свій будинок зберігати тепло?

09.08.2016   08:05Агенцiя

Незважаючи на існуючі можливості, у Чернігові ще багато будинків, які «не навчені» ефективно використовувати ресурси. Тому 5 серпня була проведена чергова інформаційна зустріч «Що ми знаємо про ОСББ та можливості термомодернізації» для відвідувачів Чернігівського міського центру зайнятості.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець розповідала учасникам заходу, що варто робити в приміщенні, аби не допустити енерговтрат.
Мова йшла як елементарні заходи в окремих квартирах, так і глобальні заходи: утеплення фасаду будинку, встановлення індивідуального теплового пункту, заміна вікон в під’їзді або дверей, що значно змінює і стан будинку, й витрати на його утримання.

Відтак, будинки з утепленим фасадом в період опалювального сезону економлять майже 30% тепла. Постає питання коштів, які потрібні для встановлення енергоефективного обладнання або здійснення енергоефективних заходів. Вирішенням стають державна та місцева програми підтримки ОСББ та ЖБК, які покликані спростити процес покращення власного житла.

При здійсненні термомодернізації важливо пам’ятати, що краще знайти людей, які мають ліцензію для таких робіт, аніж потім переробляти. Спеціалісти мають розрахувати потрібний шар шуби для утеплення стін залежно від розташування. Перед початком робіт важливо провести деталізований термоаудит, який дозволить підібрати найкращий вид утеплення.

«Важливо не тільки знайти кошти на впровадження енергоефективних заходів, а й максимально правильно їх застосувати. Адже у Чернігові не так багато компаній, які мають ліцензію на проведення термомодернізаційних робіт. У більшості випадків це ліцензії на проведення висотних робіт, тобто зовсім інший профіль. Тож будьте максимально уважні та обачливі в тому, кому довіряєте ремонт власного будинку», – роз’яснила Наталя Висіканець.

Максимальну ефективність дозволить отримати сума всіх заходів: починаючи від правильного провітрення приміщень та регулювання допустимої довжини штор – і закінчуючи більш масштабними заходами. Так ви «навчите» власний будинок не витрачати дарма ресурси, які зараз в дефіциті.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини