Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:11:07

Замерзлі діти: школи "відрізали від газу". ВІДЕО

11.02.2016   14:27Агенцiя

В області посеред зими відрізали від газопостачання вісім шкіл та ясла.

Газопостачальна компанія пояснює це тим, що навчальні заклади не уклали нових угод із постачальниками, як того вимагає новий закон про ринок газу, пише Depo.Суми.

У класах 14 градусів, при необхідному температурному режимі 18. Діти проводять у верхньому одязі по сім уроків.

В одній з будівель відключених шкіл знаходяться також дитячі ясла. Малеча спить одягнена та під двома ковдрами. Вихователі намагаються зігріти діток за допомогою електрообігрівача.

Відтак, діти з "холодних" шкіл від завтра йдуть на вимушені канікули. Скількі триватиме перерва у навчанні невідомо.

Голова місцевої адміністрації каже, що в районі газом опалюють три навчальні заклади. Через те, що не відбувся тендер, вентилі перекрили усім. Для торгів просто немає достатньої кількості бажаючих постачати блакитне паливо до шкіл.

"Перший тендер, який був у нас на початок січня не відбувся, бо був лише один учасник, і той з Черкас. Чернігівці не подавали документів взагалі. Другий тендер – у нас відкриття пропозицій буде 15 лютого. На сьогоднішній момент, наскільки я знаю, у нас пропозицій взагалі ніяких нема", - каже голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко.

Керівник каже, раніше блакитне паливо для шкіл постачав "Чернігівгаз", компанія монополіст. Від початку року в Україні діє газовий ринок. Державні установи мають обирати газотрейдера на вигідних умовах. Та конкуренція тільки додала проблем.

А поки чиновники шукають виходу зі становища, без газового опалення лишилося вісім шкіл у двох районах Чернігівщини. В Семенівському районі за тиждень має відбутися другий етап тендеру. Якщо й тоді не буде заявок від двох різних газопостачальників, торги знову не відбудуться. В такому разі голова адміністрації запевняє, він особисто зірве пломби і увімкне опалення у школах. Готовий за це взяти відповідальність і навіть потрапити під суд, йдеться у сюжеті СТБ.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.