Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:17:20

Чи підтримують студенти концепцію сталого розвитку в Україні

30.01.2016   14:02Агенцiя

Студенти з переселених вузів розглянули особливості реалізації концепцій сталого розвитку під час публічної лекції «Сталий розвиток в Україні: міф чи реальність?».

Захід відбувся 28 січня в рамках програми «Активні громадяни» від Британської ради на базі Чернігівського національного технологічного університету.

«Програма Активні Громадяни спрямована на те, щоб формувати мережу молодих лідерів, які б сприяли розбудові наших громад в напрямі сталого розвитку і підтримки в наших громадах довіри й порозуміння. Насправді майбутнє має коріння в минулому і теперішньому, тому якщо думати про те, що ми зробили вчора, що ми зробили сьогодні, то завтра буде відповідним», - стверджувала модератор заходу, декан факультету соціальної роботи – Тетяна Сила.

Учасниками стали представники переселених вузів, студенти з Чернігова та активісти Громадянської мережі ОПОРА. Лекція пройшла за підтримки ГО «Чернігів Європейський» та проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Експерти з питань сталого розвитку роз’яснювали аудиторії особливості та наявні проблеми концепції та окремих складових цього аспекту. Зокрема, спікерами стали Oлександр Велігорський – завідувач кафедри біомедичних радіоелектронних апаратів та систем, Тетяна Сила – декан факультету соціальної роботи, Ніна Подколзіна – координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Наталія Висіканець – місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

«Поняття сталого розвитку неможливо розглядати окремо від засад енергоефективності та енергозбереження. Сьогодні існує безліч прикладів успішної реалізації заходів з енергозбереження, які дають змогу в майбутньому змінити споживацькі настрої серед населення та зберегти певну кількість ресурсів. А одним із засобів дієвої економії ресурсів в багатоквартирних будинках є створення ОСББ», – розповіла Наталія Висіканець.

На лекції вирішували також, як можна контролювати виконавчі структури житлово-комунальної сфери, та як вплинуть на це зміни в законодавстві. Учасники були активними в обговоренні проблемних аспектів сталого розвитку та ділилися власним досвідом.

Крім того, додаткову інформацію про те, як правильно приймати спільні рішення в багатоквартирних будинках та як економити ефективно і без жорстких обмежень, присутні дізналися з постерів, підготовлених Проектом USAID.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.