Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:27:14

III сезон міжвузівської інтелектуальної гри "Брейн-ринг" з правознавства

22.10.2015   08:17Агенцiя

Знання – це сила за будь яких обставин у житті. Правові знання мають подвійну силу, дають надію і забезпечують захист людини від різних негараздів.

В рамках проведення тижня правових знань 21 жовтня в Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП  був проведений III сезон міжвузівського брейн-рингу. Під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента, завідуючого кафедри  «Правознавства» Войцеховського М.М. було створено високо інтелектуальну атмосферу.

У заході взяли участь 4 команди: «Правова група» ЧІ МАУП, «Діти Феміди» факультету господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету, «Сіверяни» Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України; «Хепі піпл» Херсонського економіко-правового інституту.

В якості арбітрів на «Брейн-ринг» були запрошені: заступник директора ЧІ МАУП з науково-педагогічної роботи, к.е.н., доцент Назарко С.О., члени кафедри «Правознавства» ЧІ МАУП Захарчук І.В., Шевченко О.М., Сенченко Н.М., Савінова В.М., Ткаченко О.Г.
Гра розпочалась з конкурсу «Розминка команд» (хто швидше дасть правильну відповідь на запитання суддів). I раунд - «Інтелектуальний штурм» - команди по черзі відповідають на 9 питань. II раунд -  «Правознавча бліц-естафета» - складався з таких конкурсів: «Ерудити», «Конкурс капітанів», «Державні символи». III раунд гри - «Громадянство» - учасникам пропонувалось підтвердити або заперечити різні юридичні твердження. IV раунд - «Правовий вінегрет» - учасникам потрібно було обрати найбільш точну відповідь з декількох запропонованих.

За підсумками змагань перше місце посіла  команда «Сіверяни» Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України, друге - команда «Правова група»ЧІ МАУП, третє - «Діти Феміди» факультету господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету. Переможцям були вручені дипломи та пам’ятні сувеніри - символ мудрості «Сова».

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.