Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:27:05

Тамара Касаткіна: "Соколов – досвідчений господарник, який зробить Чернігів комфортним і безпечним для життя"

20.10.2015   16:29Агенцiя

Депутат міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, фізичної культури і спорту, молоді та соціального захисту, директор чернігівської загальноосвітньої школи № 2 Тамара Касаткіна є лідером суспільної думки. До її слова дослухаються городяни, вони вже сім разів обирали Тамару Іванівну депутатом. На часі виборів – і її думка важлива для всіх чернігівців, адже це позиція тямущої та мудрої жінки.

Чим Чернігів вирізняється серед інших обласних центрів

– На сьогодні немає заборгованості із зарплатами перед освітянами і працівниками культури, збережено доплати вчителям, медикам. За рахунок міського бюджету виплачують надбавки, хоча це відповідальність центрального бюджету й місто не отримує цих коштів. А наші вчителі, окрім надбавки, отримують ще й муніципальну доплату до зарплати. По області всі доплати давно скорочено, лише в Чернігові вони залишилися і це завдяки Соколову. Треба зазначити, що при оптимізації, нав’язаній із Києва, в нашому місті не було скорочено жодного вчителя. Мало того, додатково виділено 4,3 млн грн на виплату щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам.


Про Олександра Соколова


– Як депутат Чернігівської міської ради я з 2002 року працювала з Олександром Володимировичем Соколовим, спостерігала, як він набирався менеджерського досвіду, як реагував на зауваження фахівців, пропозиції і поради громади. За ці роки Соколов набув неабиякого авторитету, на його думку зважають у найвищих владних кабінетах,він вміє аргументовано відстоювати свою позицію. Сьогоднішній Соколов – уже досвідчений господарник і прагматик, він уміє визначати пріоритети, робить усе можливе для розвитку освіти, культури, підтримки молоді, соціального захисту жителів міста, хоча зараз, як ви розумієте, дуже важко знайти на це кошти.

Як міський голова поліпшує життя дошкільнят і школярів

- З огляду на запити батьківської громадськості збережено мережу безкоштовних гуртків, груп продовженого дня в загальноосвітніх навчальних закладах, а також мережу клубів за місцем проживання. Усі діти-сироти, діти з багатодітних і малозабезпечених родин отримують у садках і школах безкоштовне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету Для покращення матеріальної бази дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів із бюджету розвитку за п’ять років виділено 20 731 547 грн., на придбання спортивного обладнання, навчальної літератури, кухонного обладнання виділено 3 149 382 грн. Ще реконструйовано дві міські музичні школи. Соколов насправді дбає про дітей. За підтримки міського голови здійснена комп’ютеризація шкіл міста. Працюють усі програми, які розроблені і прийняті депутатами міської ради. Я це знаю і бачу, бо з 2002 року очолюю депутатську комісію. За програмою енергозбереження утеплено школи №11; 20; 22. Відремонтовано чимало садочків міста. У садочку № 71 замінили повністю інженерні мережі, вікна, дах. Затверджено проект нового дитсадка в Масанах.

Діяльність Олександра Соколова на посаді мера

- Скажу так: він – на своєму місці. Соколов уміє брати відповідальність на себе, хоча й розуміє, що не завжди отримає схвалення згори. Він береже кращі традиції ставлення і поваги до ветеранів. А ще те, що було надбане для міста нашими батьками, дідами – землю, майно громади, – не віддає у приватну власність. Як депутат я знаю, скільки було зазіхань на комунальні підприємства, зокрема чернігівську ТЕЦ і водоканал. Але мер разом із депутатами відстояли їх. Завдяки цьому чернігівці п’ють чисту нехлоровану воду, з їхніх кранів цілодобово тече гаряча вода, хоча, як ви знаєте, в деяких містах України її подають погодинно за графіком. Людям властиво не цінувати те, що мають, а коли втрачають – приходить усвідомлення цінності втраченого. Сьогодні ми не боїмося, що хтось не даватиме дозволу на включення опалення та підвищуватиме тарифи у своїх інтересах.
Чернігів розбудовується, стає кращим. Це результат роботи Олександра Соколова і його команди. Так, є ще багато невирішених справ. Тому сьогодні треба підтримати Соколова. Олександр Володимирович – обличчя нашого міста. За нього не соромно, бо за всі роки управління містом він не заплямував своєї репутації публічними скандалами. Хіба це не варте поваги?

25 жовтня, день виборів, як зробити правильний вибір?


– Чернігівці вже обирали олігархів – Ярославського, Рудьковського… Що вони зробили для міста? Чернігів для них став лише сходинкою для подальшої політичної кар’єри та втілення власних амбіцій.
Моя думка така – Соколов має працювати. Це не просто слова. Я оцінюю діяльність міського голови як депутат, як громадянин, як мати. Я вірю, меру Олександру Соколову вистачить сил, волі, любові до Чернігова, щоб зробити місто ще кращим. Від того, за кого віддадуть голоси містяни, залежатиме майбутнє громади.


PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини