Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:01:48

У Чернігові пройшли навчання з тактичної медицини

23.09.2015   13:39Агенцiя

На території Чернігівського обласного об’єднаного військового комісаріату пройшов вишкіл з тактичної медицини для військовослужбовців гарнізону.

 На запрошення керівництва військової установи заняття провела чернігівська волонтерка Катерина Дорохіна.

Програма курсу включала всі необхідні компоненти надання медичної   допомоги під час бойових:  зупинка кровотечі, серцево-легенева реанімація, транспортування та евакуація з поля бою, використання медичних препаратів  та інше. Зокрема, навчання базувалось а комплексних програмах НАТО «Combat Medicine» і тривало за протоколами «Червона» зона: «Допомога під обстрілом» (CLS - CombatLifeSaving); «Жовта» зона: «Допомога в зоні укриття» (ТССС - TacticalCombatCasualtyCare) та «Зелена» зона: «Допомога в зоні польового шпиталю, військово-польова медицина» (CombatMedic).

Наприкінці тренінгу отримані навички учасники заняття відпрацьовували на практиці та під  час проведення  "стрес-тесту" в змодельованих умовах.

Волонтерка Катерина Дорохіна розповіла, що цього року вона вже провела понад 70 занять для військовиків, зокрема, досить багато - в зоні антитерористичної операції. Також, Катя збирає та передає солдатам індивідуальні аптечки за стандартами НАТО. Небайдужі люди пересилають Катерині кошти. Потім дівчина закуповує необхідні медикаменти і розкладає їх у спеціальні сумки, які волонтери шиють за спеціальними лекалами.
 
Підполковник Григорій МАЗУР

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини