Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:38:10

Відбулось засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

11.09.2015   09:12Агенцiя

10 вересня залі Чернігівської музичної школи № 1 ім.С.Вільконського відбулось засідання обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, на якій було розглянуто актуальні питання діяльності мистецьких шкіл в новому навчальному році.

Зокрема, детально проаналізовано діяльність шкіл естетичного виховання у навчальному 2014–2015 році визначені завдання на новий навчальний рік.

В роботі Ради взяли участь директори музичних шкіл, шкіл мистецтв, хореографічної та художньої шкіл області, Чернігівського музичного училища ім.Л.Ревуцького та Ніжинського училища культури і мистецтв ім.М. Заньковецької.

З доповіддю про підсумки роботи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у 2014-2015 навчальному році виступив директор обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Смоляк Л. І. Він зазначив, що діяльність початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів була направлена на підвищення ефективності та результативності навчання, забезпечення відповідності навчально-виховного процесу Державним стандартам.

Керівниками шкіл естетичного виховання області, органами виконавчої влади, обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв проводилась робота щодо створення умов для розвитку творчих здібностей дітей, забезпечення рівного доступу до якісної мистецької освіти, її інтеграції у сучасний культурно-освітній простір.
Так, в області повністю збережено мережу мистецьких навчальних закладів. В минулому навчальному році початкову мистецьку освіту отримувало 8400 дітей, що становило 9,4% від загальної кількості дітей шкільного віку нашої області.

Смоляк Л. І. зазначив, що показником послідовної та системної роботи педагогічних колективів мистецьких навчальних закладів є участь та результативність учнів у творчих змаганнях різних рівнів. За підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації обласним методичним центром спільно з Чернігівським музичним училищем ім.Л.Ревуцького та Ніжинським училищем культури і мистецтв ім.М.Заньковецької було організовано та проведено 15 обласних конкурсів, фестивалів, олімпіад та виставок.

Загальна кількість учнів, що взяли участь у обласних конкурсах становить 2682 учня. З них переможцями стали 540.

Учні мистецьких шкіл області брали участь у Всеукраїнських та Міжнародних творчих змаганнях, які мають широку географію - Греція, Болгарія, Грузія, Польща, Словаччина, Угорщина.

Смоляк Л. І. підкреслив, що стабільно високу планку в цій роботі тримають мистецькі навчальні заклади міст Чернігова, Ніжина та Прилук. А також відзначив наполегливу працю в даному напрямку викладачів Бахмацької школи мистецтв ім.А.Розумовського, школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім.М.Заньковецької, Городнянської шкіл мистецтв.

Директор Обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв приділив увагу питанням, матеріально-технічного забезпечення закладів мистецької освіти області та підготовки їх до роботи в зимовий період.

В ході виступу Смоляк Л. І. визначив пріоритетні напрямки роботи на 2015-2016 навчальний рік. Основними завданнями для педагогічних колективів повинні бути збереження та модернізація мережі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області; створення рівних. сприятливих умов для гармонійного розвитку учнів, їх здібностей, покращення виконання Типових навчальних планів (бажано в повному обсязі), виховання патріотів, відданих демократичним цінностям.

Смоляк Л.І. ознайомив керівників шкіл з новинками у нормативно-правовому забезпеченні діяльності початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

З аналізом профорієнтаційної роботи, підсумків вступної кампанії виступили директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Суховерський Володимир Михайлович та директор Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, заслужений працівник культури України Єрмольченко Людмила Лаврентіївна.

Обговорення планів роботи обласної Ради директорів та обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів області на 2015-2016 навчальний рік провели голова Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, заслужений працівник культури України Астаф’єва Ольга Андріївна та керівник секції народних інструментів обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів області, заслужений працівник культури України Стрига Ангеліна Олександрівна.

На завершення роботи Ради до присутніх звернувся голова обласної організації профспілки працівників культури, заслужений працівник культури України Іван Степанович Буренко, який зупинився на питаннях підвищення рівня соціального захисту викладачів мистецьких навчальних закладів області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини