Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:35:04

Конкурс на участь у тренінгу "Вступ до прав людини та місцева демократія"

05.09.2015   10:33Агенцiя

Конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей.

Конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей.

Боротьба за дотримання прав людини стала рушійною силою для суспільних змін у багатьох країнах світу. Але зміни не можливі без знань та досвіду. Тих, хто прагне змінити країну на краще, навчитися захищати себе та допомагати в цьому іншим, ми запрошуємо пройти конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей, яку організовує Громадська організація «МАRТ» за фінансової підтримки ПРООН в Україні.

Громадська організація «МАRТ» розпочала підтримку проектів та ініціатив організацій громадянського суспільства Чернігівської, Полтавської та Сумської областей. Освітній напрямок ГО «МАРТ» має такі компоненти: навчання правам людини, місцева демократія, організаційний розвиток новостворених організацій. Через освітні дії «МАРТ» спонукає до аналізу та виявлення проблемних ситуацій з дотриманням прав людини, сприяє мережуванню організацій для співпраці та обміну досвідом.

Тренінг «Вступ до прав людини та місцева демократія» проводиться в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»(http://edu.helsinki.org.ua) і має на меті надати учасникам і учасницям компетенції з захисту прав людини та навички планування ефективних дій, спрямованих на системні зміни існуючої ситуації в цій сфері, таким чином підвищуючи потенціал неурядових організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

До участі у конкурсі запрошуються представники громадських організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей, які мають мотивацію активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини.

Тривалість тренінгу складатиме 3 дні.

Дати проведення: з 9 по 11 жовтня 2015 року.

Місце проведення: Освітній дім прав людини – Чернігів (с. Количівка, провулок Луговий, 1Г).

Учасники тренінгу зможуть:
    отримати основи знань про права людини та механізми їх захисту, про окремі важливі поняття суміжні з правами людини;
    здобути уміння та навички, що є важливими для активних дій спрямованих на підтримку та захист прав людини;
    сформувати власну позицію щодо окремих сучасних суспільних процесів, ґрунтуючись на принципах прав людини;
    налагодити партнерські зв’язки із представниками організацій Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.

Претенденти на участь у тренінгу повинні бути готові:
    активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини (ініціювати та проводити акції, кампанії, моніторинги, правові дії тощо);
    відвідувати усі заняття протягом 3-денного тренінгу;
    співпрацювати в команді з іншими учасниками тренінгу.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або поїздом не вище класу купе, Інтерсіті+ - 2-й клас).

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.


Для участі у конкурсі необхідно:

1) Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Школі. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу: для отримання доступу до форми заявки необхідно спочатку зареєструватися на сайті http://edu.helsinki.org.ua/user/register та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури на вказану вами адресу електронної пошти).

2) Наступним етапом є опрацювання навчальних матеріалів, розміщених на сторінці програми:

    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/prava-lyudini-shcho-vkhodit-shcho-ne-vkhodit-do-tsogo-ponyattya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vlada-ta-odinitsya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vvedennya-v-kontsepts-yu-prav-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/mir-progres-prava-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/shcho-take-prava-lyudini

3) Після цього потрібно підготувати есе на одну із запропонованих тем (перелік тем можна завантажити за посиланням, яке міститься під цим оголошенням) та надіслати на електрону пошту rozumiemopravaludyny@gmail.com (обов'язково вказуйте тему листа «Конкурсне завдання»).Обсяг есе має складати не більше однієї сторінки формату А4.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контактна особа:

Денис Мурза - менеджер з дистанційного навчання та комунікації ВОП «Розуміємо права людини», моб. номер: 095-285-1099.

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 10:00, 21 вересня 2015 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 25 вересня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини