Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:07:16

Марина Порошенко нагородила юну ніжинську художницю за перемогу у конкурсі "Омріяна Україна очима дітей"

27.08.2015   10:40Агенцiя

23 серпня Марина Порошенко нагородила переможців Конкурсу "Омріяна Україна очима дітей", серед яких є і десятирічна ніжинська художниця Павлюченко Мирослава.

Про це повідомляє сайт Мій Ніжин.

З нечуваним розмахом завершився ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей». Нагородження переможців відбулося на Майдані Незалежності за участю першої леді України Марини Порошенко, яка привітала маленьких мрійників. Це стало чудовою можливістю для юних  художників показати свої мрії про майбутнє України.

Після цього, на Хрещатику, біля будівлі Київської мерії, діти під керівництвом всесвітньо відомого художника Джамаля Бадвана розпочали малювати рекордно велику картину з образами майбутнього, яка увійшла до Книги рекордів України. Ця картина зібрала ідеї з дитячих малюнків, котрі брали участь у конкурсі.
 
Одна із 30 переможців конкурсу Мирослава Павлюченко малювати й ліпити дивовижні скульптури почала змалечку. Тому, ледь маленькій художниці виповнилося 4 роки, мама відвела її на навчання до школи мистецтв при НУКіМ ім. Марії Заньковецької. А в 6 років, переступивши поріг Ніжинської ЗОШ № 15, Мирослава стала ще й вихованкою досить відомого в місті та за його межами зразкового художнього колективу «Фітодизайн» при НБДЮ (керівник Петренко Л.Б.). Завдяки плідній співпраці педагогів, дитини та батьків, на дівчинку одна за одною «посипалися» перемоги у різнорівневих мистецьких конкурсах, включаючи й всеукраїнські та міжнародні.

Вважаємо не зайвим нагадати, що ніжинці мають змогу милуватися першими в Україні вернісажними будинками, розташованими по вул. Московській, завдяки перемозі Мирослави у Всеукраїнському конкурсі «МамоЯмалюю» («Втіль свою мрію»).
 
Опісля був іще ряд перемог, серед яких і диплом ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Віра. Надія. Любов». І ось нова знаменна відзнака! Її юна художниця здобула, керуючись мудрими порадами викладача-методиста школи мистецтв Ю.М. Петренко.
 
До речі, ще одна вихованка цього педагога – Миколаєнко Вероніка – ввійшла до складу 70 призерів конкурсу-фестивалю, а її робота, разом із сотнею інших робіт-переможців, буде демонструватися перед пошановувачами дитячої творчості України та країн Європи.
 
Серед старших юних ніжинських художників відзнаки отримали – переможниця конкурсу Пономаренко Вікторія та призер Конкурсу Івашин Дмитро.

Організатори планують показати виставку малюнків «Омріяна Україна» у Верховній Раді Україні, Уряді та Адміністрації Президента, в європейських країнах, в різних містах нашої країни. Адже дитячі малюнки здатні не лише надихнути і зарядити позитивом, але й нагадують про велику відповідальність дорослих перед майбутнім.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.