Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:50:56

В обласному управлінні освіти – новий начальник

26.08.2015   07:53Агенцiя

У залі Обласного палацу дітей та юнацтва відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників.

У ході зібрання були підбиті підсумки минулого навчального року та обговорені нагальні питання освітян на рік прийдешній. Крім того, педагогам області був представлений новий начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації. Ним став Ігор Станіславович Вдовенко.

«Пан Заліський полишає роботу в управлінні за віком – це аспект державної служби – робота на будь-якій посаді має свої часові межі. Але Анатолій Андрійович продовжуватиме роботу в галузі. Тепер він очолюватиме Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. Ми вдячні пану Заліському за багаторічну плідну працю на благо освіти Чернігівщини, і, я переконаний, що й нове місце роботи дасть йому змогу й надалі приносити максимум користі, – прокоментував перехід на нову посаду Анатолія Андрійовича Заліського голова ОДА Валерій Куліч. – Щодо новопризначеного керівника управління: Ігор Станіславович зарекомендував себе як здібний педагог і ефективний керівник освітнього профілю. Переконаний, що він зможе бути ефективним на новому місці роботи», – сказав Валерій Куліч, відповідаючи на запитання журналістів після представлення нового начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Крім представлення нового керівника й ознайомлення із звітами про роботу та проблемами освітян Валерій Куліч на педагогічній конференції звернувся до учасників із закликом до порозуміння: «Цей рік був непростий, наступний, за всіма показниками, має бути далеко не з легких, але ми не маємо іншого шляху, як прийняти ці випробування і працювати. Вислухавши ваші доповіді, я вкотре зауважив, що чи не найбільше освітян турбує питання укрупнення навчальних закладів і оптимізація їхньої структури. Так, дійсно – це питання у числі найважливіших. Але, сподіваюся, ви, як прагматики, розумієте – це шлях до збереження та поліпшення якості освіти. За умов децентралізації влади, яка передає як повноваження, так і відповідальність на місця, ми маємо розраховувати на ті кошти, які ми заробимо. Тому й використовувати їх маємо якнайефективніше. Є приклади того, як місцеві ради приймають політично вмотивовані рішення не закривати малокомплектні школи, але це шлях у нікуди – як фінансовий, так і в плані якості освіти. Бо ви самі чудово розумієте, що якість освіти у школі з десятьма учнями і двадцятьма вчителями не буде вищою, ніж у великому повноцінно забезпеченому освітньому комплексі. Тому прошу вас із розумінням поставитись до потреби оптимізації системи, вносити свої пропозиції і бути активними будівничими оновленої якісної мережі навчальних закладів», – звернувся до педагогів голова ОДА Валерій Куліч.

Крім того, у ході зібрання за багаторічну сумлінну працю і внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління Почесними грамотами обласної державної адміністрації були нагороджені: Лариса Сергіївна Суржик – практичний психолог Сосницької гімназії ім. О.П. Довженка та Людмила Василівна Товстиженко – викладачка спеціальних дисциплін державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське професійне училище лісового господарства». Подяки голови облдержадміністрації оголошено Ірині Олексіївні Мельниченко – директору Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва та Ірині Вікторівні Остапчук – учителю англійської мови Новгород-Сіверської гімназії №1 ім. Б. Майстренка.


Довідка
Вдовенко Ігор Олександрович – доктор педагогічних наук, трудову діяльність на педагогічній ниві розпочинав учителем середньої школи №1, а згодом працював директором школи №2 та професійно-технічного училища №7 у Щорсі. До призначення на посаду начальника управління освіти і науки облдержадміністрації був директором державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське вище професійне училище лісового господарства».

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини