Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:48:24

Рятувальники навчають людей заходам безпеки під час купання

12.08.2015   07:09

Відпочинок біля води є одним із дійових засобів оздоровлення організму людини.

Надзвичайно висока температура повітря та спекотна погода, що встановилась на Чернігівщині, спонукають громадян проводити свій вільний час біля водойм.

Однак, статистика свідчить про те, що недотримання та відверте ігнорування заходів безпеки, купання в необладнаних та невідомих місцях призводить до трагічних наслідків. Зазначимо, у водоймах області потонуло 43 людини. Така ситуація вимагає від рятувальників вживати практичних заходів і за допомогою засобів масової інформації, а також під час профілактичних відпрацювань доводити до населення основні вимоги безпечного перебування біля водойм.

11 серпня у Чернігові фахівці міського відділу УДСНС провели рейдову перевірку місць масового відпочинку жителів обласного центру біля річки Десна. В ході роботи громадянам розповідали про основні вимоги безпечної поведінки під час відпочинку та небезпеку купання в необладнаних місцях, де, зокрема, відсутні рятувальні й медичні пости, дно акваторії не обстежене водолазами.

Відпочивальники охоче спілкувались з рятувальниками та прислуховувались до їх порад, а також уважно вивчали тематичні листівки, які фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій вручали під час проведення профілактичної роботи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини