Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:52:11

Бібліотекарі вчаться бути піарниками

08.07.2015   14:09Агенцiя

Чернігівська регіональна команда бібліо-піарників стала третьою в Україні, отримавши перемогу в конкурсі « Регіональні піар-офіси для сучасних бібліотек», який проходив за фінансової підтримки програми «Бібліоміст» та експертної підтримки громадської організації «Центр Медіареформ».

Цей конкурс було оголошеного для бібліотек Буковини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Києва (або області), Львівщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Тернопільщини, Харківщини, Херсонщини, Хмельниччини, Черкащини, Чернігівщини.
 
Навчитись розповідати про  бібліотеки та зацікавити своєю роботою громаду так, щоб бути по-справжньому корисним - саме таку мету ставили перед собою учасники  конкурсу.
 
Чернігівську команду представляли бібліотекарі із шести бібліотек Чернігівської області: Оксана Дорохова (Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського), Олена Сердюк (Чернігівська центральна районна бібліотека), Олена Костриця  (центральна дитяча бібліотека ім. О. П. Довженка Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи), Валентина Ільяс (Городнянська центральна районна бібліотека) та Ніна Горбань із Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти. Згуртувала команду бібліотекар  Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка Олена Попович. Відповідно, обласна  бібліотека і була керівником проекту.
 
Протягом трьох весняних  місяців бібліотекарі команди працювали над втіленням в життя власного медіаплану  -  висвітленням нестандартних, цікавих методів роботи бібліотеки та креативних, незаангажованих бібліотечних інновацій. У цьому їм допомагали місцеві та регіональні ЗМІ,  за що всім їм окреме спасибі. Саме співпраця із журналістами і сприяла нашій перемозі.
2-3  червня у Києві відбулось визначення переможців. Ними стали  Хмельницька ЦБС - 1 місце, Закарпатський піар-офіс - 2 місце,  піарники із Чернігівської  команда - треті.
 
Багато цікавого учаники зустрічі в Києві дізнались від Михайлини Скорик, медіа-тренера, головного редактора podrobnosti.ua, телеканал «Інтер", Віталія Чумака, координатора  відділу адвокації і комунікації Програми «Бібліоміст».
  
Координатор проекту, директор ГО «Центр медіа реформ» Людмила Гуменюк наголосила що сучасна бібліотека - це платформа для згуртування патріотів  України. Тому завдання бібліотеки на даному етапі  - допомагати інформаційно, виховувати  медіа-грамотних, медіаосвічених користувачів.
 
Робота в піар-офісах показала, що бібліотекарі разом із журналістами є справжніми піарниками. А це на інформаційному просторі країни є справді важливо.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини