Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:08:18

До Чернігівського обласного військкомату завітали іноземні військові психологи

08.07.2015   10:44Агенцiя

Поділитися досвідом до Чернігова приїхала делегація міжнародних спеціалістів та фахівців, які займаються психологічним відбором військовослужбовців. Зокрема, це представники Ради Європи із Хорватії, Ізраїлю, Польщі та Pompidou Group (Франція).

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом, підполковник Вадим Лільчицький розповів гостям про особливості роботи психологів з призовниками під час проходження ними медичної комісії. Сама методика є дворівневою. І має на меті вивчення морально-психологічного стану кандидатів на військову службу. Адже головне завдання полягає у призові мотивованих та стійких до стресових ситуацій бійців. Під час застосування психологічного тестування в районах, на кожні сто осіб — 4-5 призовників виявляються непридатними до служби. Ще двоє-троє відсіюються під час аналогічної перевірки в обласному віськомматі. У результаті такого відбору фокусуються групи, визначається їх командний склад та напрямок військової підготовки. Також, у разі потреби, проводяться індивідуальні бесіди з мобілізованими.

На основі напрацьованого у Чернігові досвіду, Міноборони України запустило пілотний проект психологічного відбору військовослужбовців ще у п’яти набільших містах країни — Запоріжжі, Львові, Харкові, Одесі, Києві та Дніпропетровську. У разі успіху розробленої у Чернігові психологічної методики, цей досвід має поширитись на інші регіони.

— Наша робота знайшла відгук серед військових спеціаластів. І зараз Міністерство оборони України започаткувало спільний проект з Pompidou Group та Радою Європи, задля вивчення їх досвіду і отримання підтримки у психологічній підготовці військових, — зазначив Вадим Лільчицький.

Голова Української Асоціації Психодрами Віктор Мозговий у своєму виступі розповів про досвід та особливості роботи психологів під час мобілізації, навчання в учбових центрах, супроводу солдат в АТО, реадаптацію демобілізованих та ресоціалізацію військових інвалідів.

Іноземні гості поділилися досвідом роботи у своїх країнах, виклали своє бачення української специфіки психологічної підримки солдат та відповіли на запитання представників ЗМІ.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини