Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:21:17

Вступна кампанія у ВНЗ України розпочинається 10 липня

02.07.2015   16:10Агенцiя

3-го липня Український центр оцінювання якості освіти оголосить результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, біології, фізики та російської мови. За повідомленням УЦОЯО наразі завершується обробка бланків відповідей із зазначених предметів.

Напередодні оголошення результатів, 2 липня, експертні комісії в прямому ефірі визначать пороговий бал "склав / не склав" для кожного зазначеного тесту. Абітурієнти, які не подолають визначений пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав.

Результати тих учасників, хто подолає пороговий бал, будуть визначені за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Відповідно, рейтингова оцінка буде відображати місце результату учасника зовнішнього оцінювання серед результатів інших учасників.

При оголошенні результатів ЗНО з кожного предмета будуть оприлюднені відповідні рейтингові таблиці за шкалою 100-200 балів.

Вступ у вищі навчальні заклади у 2015 році відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1172 від 15 жовтня 2014 року.

У поточному році абітурієнти мають право подати документи у п’ять вищих навчальних закладів та на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).

Вступна кампанія 2015 року розпочинається 10 липня. З цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу.

Прийом документів у осіб, які для вступу на навчання повинні проходити творчі конкурси у вищих навчальних закладах, закінчується о 18.00 годині 24 липня. Самі ж творчі конкурси проводяться в кілька сесій з 21 липня до 1 серпня 2015 року.

Прийом документів у осіб, які повинні складати вступні іспити або проходити співбесіду у вищих навчальних закладах, закінчується о 18.00 годині 24 липня. Вступні іспити та співбесіди проводяться починаючи з 25 липня до 1 серпня 2015 року.

Прийом документів в усіх інших абітурієнтів, які вступають у ВНЗ на основі повної загальної середньої освіти та подають для вступу результати зовнішнього незалежного оцінювання, закінчується 1 серпня о 12.00.

Прийом заяв та документів від осіб, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, закінчується 24 липня. Вступні екзамени проводяться з 25 липня до 1 серпня.

Прийом документів від осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра за скороченими програмами відповідно до пункту 3 розділу III Умов прийому до вищих навчальних закладів закінчується о 18.00 годині 24 липня. Фахові вступні випробування проводяться з 25 липня до 1 серпня.

Строки прийому заяв та документів на навчання за вечірньою і заочною формами навчання визначаються правилами прийому вищого навчального закладу, тривалість прийому документів - не більше одного місяця. Зарахування проводиться не пізніше, ніж через 15 днів після завершення прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір.

Строки вступної кампанії на навчання за ступенем магістра, освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (на основі базової або повної вищої освіти) визначаються правилами прийому вищого навчального закладу, але прийом документів розпочинається не раніше 6 липня.

Рейтинговий список вступників, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, оприлюднюється не пізніше 12.00 години 2 серпня.

Рейтинговий список формується на підставі визначених вступником пріоритетних спеціальностей. Вибір вступниками місця навчання здійснюється відповідно до зазначених пріоритетів до 6 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється 7 серпня.

Відповідно до положень Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2015 році зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за державним замовленням відбувається не пізніше 8 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) відбувається не пізніше 14 серпня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини