Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:30:31

У Чернігові журналістам розповіли про секс, підлітків та освітні програми по збереженню репродуктивного здоров'ю та плануванню сім'ї

25.06.2015   18:30Агенцiя

Минулого тижня громадська організація "Міський молодіжний центр "Жменя" спільно з Благодійним Фондом "Здоров'я жінки та планування сім'ї" зібрала журналістів для обговорення теми "Забезпечення доступу підлітків до повної інформації про сексуальне і репродуктивне здоров'я та права".

Про програми та заходи,  які проводяться у місті для підлітків, студентів та молоді громадською організацією "Жменя", розповіла її керівник Регіна Гусак. За її словами, в основному волонтери та активісти проводять інформаційно-профілактичні зустрічі та бесіди для підлітків у формі вікторин, інтерактивних завдань, флеш-мобів, квестів, тощо. А також дуже популярна серед молоді та підлітків методика "Рівний-рівному", переваги цієї практики журналістам продемонстрували дівчата-волонтерки під час практичного блоку зустрічі.

-    На сьогодні в області немає жодного навчального закладу, де не відбулося цікавого та корисного заходу на тему збереження репродуктивного здоров'я та планування сім'ї. Заклик "За здорове майбутнє" скоріше нагадує вірус, тільки корисний, який поширюється серед молоді та підлітків, - сказала Регіна Гусак.

Про діяльність БФ "Здоров'я жінки та планування сім'ї" з інформаційно-просвітницької роботи з підлітками та молоддю розповіла присутнім координаторка проекту Тетяна Слободян. Вона зупинилася на основних досягненнях фонду, поділилася планами на майбутнє та розповіла про корисні інтернет-ресурси, які стосуються теми зустрічі.

Лікар-терапевт Чернігівської міської КДМ  Олена Коновалова розповіла про діяльність клініки та її роботу з молоддю. Вона наголосила на тому, що дуже важливо "хто є лідером" для підлітків. Крім того, проблема полягає в тому, що в одному класі можуть бути діти, для яких розповіді про доросле життя проводити ще рано, а для інших вже пізно. І саме тут дуже важливо, щоб батьки працювали з дітьми, цікавилися їх життям, відчували, що діти дорослішають і вчасно могли дати пораду.

- Підлітки - це ніби дорослі, але все ще діти, - наголосила лікар.

Про роботу з підлітками за темою "Сексуальне і репродуктивне здоров'я" в рамках формальної освіти розповіла Олена Злобіна завідувач відділу виховної роботи і здорового способу життя ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

За словами практичного психолога Ірини Лісовецької підлітки "розуміють свою дорослість по-своєму". Вона зупинилася на психологічних особливостях сексуального розвитку підлітків. За її словами важливо про що говорять зі своїми дітьми батьки, тому що саме сім'я має великий вплив на дитину. Але батьки не завжди мають бажання чи сміливість говорити про статеве виховання та секс.
Також пані Ірина акцентувала увагу присутніх на тому, що завантаження учнів середньої школи основними предметами та уроками не дає змогу проводити факультативні заняття, під час яких розглядаються такі важливі теми як збереження репродуктивного здоровя, відповідального батьківства та планування сім'ї.

Також відбувся перегляд та обговорення документального фільму "Абетка" в рамках діяльності кіно-клубу медіапросвіти з прав людини Докудейс.юа.
А щоб перевірити на практиці свої знання про репродуктивне здоров'я та планування сім'ї, учасники зустрічі взяли участь у інтерактивних вправах з формування відповідальної поведінки за методикою "Рівний-рівному".

 Прес-служба ЧММГО "Міський молодіжний центр "Жменя"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини