Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:43:00

Діти малювали – "Милосердя і доброта" нагороджувало

02.06.2015   07:31Агенцiя

Гроші, призи, солодощі, яскраві кульки вручив юним художникам голова Чернігівського обласного об’єднання «Милосердя і доброта» Артур Зінов’єв.

Щороку напередодні Міжнародного дня захисту дітей авторитетне журі оцінює малюнки й саморобки хлопчиків і дівчаток, якими  опікується це об’єднання. Учасники традиційного конкурсу - дітвора із обмеженими фізичними можливостями, сироти й діти без батьківської опіки, малюки й підлітки із багатодітних родин – із нетерпінням чекають результатів. Жоден творець не обділений гостинцями ( що й додає малечі ентузіазму).

Малюють, ліплять, випалюють чи  вишивають і персонально, і  родинами.
Захара Ісеєва консультували аж восьмеро братиків і сестричок, доки хлопчина зображував на папері гривастого коника, дівчатко, зачудоване красою природи, маленького пастушка. Раділи, що Захар – серед переможців конкурсу.

Трьох малярів із родини Лариси і Віталія Боженків пам’ятаю з минулого року. Пара чудових лебедиків, що ніби ожили у вмілих рученятах п’ятикласниці Маргарити, зачарувала журі. Третє місце і гроші – винагорода дівчинці за старання. Ярославу та Андрієві також не зайвими будуть кольорові олівці, альбоми і фломастери. Солодощами хлопчики тут же поділилися із найменшим братиком – Ваня, тато і мама вболівали за свою обдаровану трійку.

Олександр Полулященко випалює всілякі дива,  казкових персонажів і героїв із мультиків на дереві. З роками набирається досвіду. 

У родині Чабаненків теж підростає трійко майбутніх художників – Ксенія, Таїсія та Іванко. Семилітня Тая відразу ж взялася за діло: випробувала гостинці ще під час прогулянки на катері «Казбек» (мандрівка Десною, як торік, відбулася за сприяння Чернігівської міської ради). Довкола юної малярки  зібралося достатньо вболівальників.

Найстараннішою все ж визнали десятилітню Аліну Садову, яка представила на конкурс і чудовий малюнок із патріотичною назвою «Україна», і кілька робіт із пластиліну. Мені, найперше, припала до душі її кольорова «пластилінова» мама.

Діти малювали все, що хвилює їхні сердечка, що зачаровує і приваблює – природу, звірят, улюблені квіти, тваринок…Малювали всіма кольорами веселки на втіху батькам, бабусям і дідусям, сестричкам і братикам, друзям. У «Милосерді і доброті» зігріли увагою кожну дитину, подарували хвилини радості та справжнє свято.

Переможець конкурсу Аліна Садова з мамою та її малюнок

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини