Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:18:43

Розпочався пілотний проект з безпеки дорожнього руху в Чернігові. ФОТО

14.05.2015   09:08Агенцiя

Проект технічної допомоги ЄС "Підтримка впровадження Транспортної стратегії України" розпочав проект з безпеки дорожнього руху в Чернігові.

Мета цього проекту – привернути увагу громадськості до потреби забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху та причин, які спричинюють виникнення дорожньо-транспортних подій (ДТП).

Відповідно статистики Управління ДАІ міста Чернігова (дані було представлено під час Тижня безпеки на дорогах у листопаді 2014), у 2014р. кількість ДТП у Чернігові та в регіоні зросла на 2,5% у порівнянні з попереднім роком, а кількість смертельних випадків зросла на 21,5% лише за 10 місяців минулого року.

Головна мета заходів проекту - сприяти покращенню ситуації з безпекою дорожнього руху в Чернігові через заохочення людей звертати більше уваги на правила дорожнього руху та їх дотримання, залучення молоді та дітей до участі в кампанії та донесення ідей про переваги дотримання найпростіших правил дорожнього руху з метою уникнення трагічних наслідків.

Проект включатиме наступне:
• Інформаційна кампанія, яка буде зосереджена на попередженні використання мобільних телефонів водіями за кермом та пішоходами під час перетину вулиць, зокрема Конкурс на кращий дизайн банерів на цю тему;
• Навчальні курси першої допомоги з акцентом на ДТП для студентів чернігівських вишів за участі професійних викладачів Української асоціації реанімації та невідкладної допомоги
• Пересувна виставка з питань пасивної безпеки транспортних засобів
• Інтерактивні уроки з безпеки дорожнього руху для чернігівських школярів, які будуть проводитися разом з інспекторами ДАІ.

Перший захід вже відбувся 13 травня – Навчальні курси першої допомоги для студентів Чернігівського державного технологічного університету та інтерактивні уроки з безпеки дорожнього руху для учнів початкових класів школи № 9. Захід проходив у формі гри, під час якої діти відповідали на питання інспектора ДАІ та вивчили правила поведінки під час руху на вулиці, з велосипедом. Ще раз ознайомилися з дорожніми знаками.

Треба сказати що активну участь у пропаганді правил дорожнього руху взяв один з кращих в області гурток ЮІД школи №13. Після проведення заходу всі учасники отримали від організаторів пам,ятні подарунки, книги по правилам дорожнього руху та рюкзаки з світловідбивачами.


Фоторепортаж Віктора Кошмала.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини