Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:34:06

Чернігівщина активно готується до оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році

08.05.2015   09:00Агенцiя

Добігає кінця черговий навчальний рік і уже зовсім скоро для дітей Чернігівщині розпочнеться оздоровчий сезон. Як і у попередні роки організація якісного літнього оздоровлення та відпочинку є одним із важливих напрямів діяльності Управління освіти і науки облдержадміністрації. Щорічно більше 30 тисяч учнів області оздоровлюються в освітянських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Саме тому, обговоренню актуальних питань організації та проведення оздоровчої кампанії 2015 року і була присвячена нарада-семінар для працівників відділів освіти райдержадміністрацій, управлінь освіти міських рад, директорів дитячих стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку обласного підпорядкування, яка відбулась 6 травня. Крім того, участь у заході взяли представники відповідних служб, які причетні до організації оздоровлення дітей та підлітків.

Відкрив роботу наради-семінару заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, який наголосив на важливості проведення даного заходу, адже усіх присутніх об’єднує надзвичайно важливе завдання: організувати якісний і змістовний відпочинок дітей у таборах, а також створити безпечні умови для цього.

Микола Конопацький зазначив, що станом на сьогодні запланована робота 452 відпочинкових таборів, з них 451 пришкільний табір і 1 наметове містечко (м. Ніжин). Орієнтовно відпочинкові послуги буде надано 22,1 тис. дітей. Мережа освітянських стаціонарних закладів налічує 9 закладів районного підпорядкування та 5 обласного. У минулому році оздоровчі послуги отримали 3157 дітей, а у цьому році планується оздоровити 2346 дітей.

Заступник начальника Управління освіти і науки також підкреслив, що кожного року 4 табори обласного підпорядкування приймають на оздоровлення вихованців шкіл-інтернатів області. Зокрема, у цьому році планується оздоровити 1215 дітей та 200 вихованців – за кордоном.

Особлива увага під час оздоровчої кампанії буде приділена 529 дітям з числа внутрішньо переміщених осіб зі сходу України та Криму, з них 497 будуть охоплені відпочинковими послугами та 32 – оздоровчими.

Крім того, в обласному таборі «Юний турист» другий рік поспіль буде функціонувати обласна літня школа для талановитих та обдарованих дітей (2 зміни по 40 вихованців). Перша зміна буде проведена у формі літньої школи з англійської мови.

Дошкільні заклади області влітку будуть переведені на санаторний режим роботи і видатки на харчування дошкільнят збільшено на 10% для придбання фруктів і овочів.

Однак проблемним питанням оздоровчої кампанії 2015 року залишається складна економічна ситуація в країні, адже фінансування дитячого відпочинку в області здійснюється майже повністю за рахунок місцевих бюджетів.

Справжньою родзинкою цьогорічного оздоровчого сезону стане проведення літніх мовних таборів, ініційоване Міністерством освіти і науки України. Адже в контексті курсу України на європейську інтеграцію якісне навчання дітей іноземним мовам набуває пріоритетного значення. Втілення у життя цього проекту дасть змогу дітям під керівництвом педагогів та волонтерів здобути необхідні комунікативні навички, подолати мовний бар’єр, поповнити активний словниковий запас та поєднати змістовне навчання із захопливим відпочинком.

Планується проведення в області 74 літніх мовних шкіл, робота яких буде організована на базі 54 загальноосвітніх і 2 позашкільних навчальних закладів, 4 освітянських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У них англійську, німецьку та французьку мову будуть опановувати понад 1300 школярів під керівництвом кваліфікованих педагогів.

Микола Конопацький також детально проаналізував основні аспекти і проблемні питання минулорічного оздоровчого сезону та окреслив першочергові завдання для органів управління освітою на майбутнє.

Про основні моменти підготовки до оздоровчої кампанії 2015 року розповів головний спеціаліст відділу з питань молоді та організації оздоровлення дітей Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Семенченко.

На чіткому дотриманні вимог санітарно-протиепідемічного режиму та організації харчування у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку акцентувала увагу головний спеціаліст відділу санепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Чернігівській області Алла Тарасенко.

З цьогорічними особливостями оздоровлення дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, враховуючи зміни в законодавстві, ознайомила присутніх начальник відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Лариса Мазій.

На основних вимогах чинного законодавства про захист прав споживачів у частині надання послуг з тимчасового проживання та харчування зупинився в.о.начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернігівській області Олександр Зенов.

Ключові завдання для безпечного функціонування дитячих закладів окреслила державний інспектор з охорони праці територіального управління Держгірпромнагляду України у Чернігівській області Лариса Барзіловська.

Про важливість проведення заходів з профілактики правопорушень серед дітей і підлітків в оздоровчий період зазначила старший оперуповноважений ОВС сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області, капітан міліції Наталія Юріна.

Заступник начальника управління, начальник відділу статистики соціальних послуг Головного управління статистики у Чернігівській області Наталія Устименко детально ознайомила з цьогорічними особливостями порядку заповнення документації стосовно обліку показників оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року.

На важливості дотримання усіх вимог і правил для забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення організованих груп дітей автотранспортом до місць відпочинку та у ході екскурсійного обслуговування наголошував начальник відділу організації дорожнього руху УДАІ УМВС України в Чернігівській області, підполковник міліції Олександр Огненко.

Начальник відділу профілактичної роботи управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Роман Храпатий акцентував увагу на необхідності забезпечення пожежної безпеки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також на правильному оформленні усієї необхідної документації.

Підбиваючи підсумки наради, Микола Конопацький висловив переконання, що попри непрості умови сьогодення завдяки злагодженій роботі та професіоналізму усіх відповідальних осіб оздоровча кампанія на Чернігівщини пройде якісно і на високому організаційному рівні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини