Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:41:23

Сімейними формами виховання в області охоплено 87% дітей-сиріт

16.04.2015   08:50Агенцiя

Підсумки роботи за 2014 рік та перспективи діяльності у поточному році розглянули на засіданні колегії Служби у справах дітей облдержадміністрації, що відбулось 15 квітня, в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського.

У заході взяли участь представник Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України, працівники служби у справах дітей облдержадміністрації, керівники служб у справах дітей райдержадміністрацій, Ніжинської, Новгород-Сіверської міських рад, Деснянської, Новозаводської районних у м. Чернігові рад, директор Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасники заходу обговорили питання розвитку в області сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також стан організації роботи щодо профілактики соціального сирітства.

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, на даний час сімейними формами виховання в області охоплено 87% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що на 3,8% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року (на 01.01.2014 цей показник складав 83,2%). Такому результату сприяє реалізація заходів регіональної цільової Програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2011-2016 роки. До кінця п.р. планується влаштувати у сім’ї громадян не менше 89% дітей такої категорії.

З кожним роком зростає кількість дітей, які виховуються у прийомних сім’ях (ПС) та дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ). Станом на 01.04.2015, у порівнянні з 01.04.2014, загальне число вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу збільшилось в області на 4% (з 425 до 442), зокрема кількість ДБСТ зросла на 28,6% (з 14 до 18 ), число ПС на 0,97% (з 207 до 209).

Завдяки цілеспрямованій роботі з розвитку сімейних форм виховання протягом 2013 – 2014 років жодна дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування, не була влаштована до загальноосвітніх шкіл-інтернатів системи освіти).

Представник Міністерства соціальної політики України та керівництво Служби у справах дітей облдержадміністрації визначили пріоритетні напрями діяльності у поточному році та надали конкретні доручення щодо покращення організації роботи стосовно здійснення соціального захисту дітей в області.
Серед них:
- забезпечення неухильного виконання вимог законодавства щодо пріоритетності права дитини на виховання у сімейному оточенні, збільшення до кінця п.р. показник охоплення дітей сімейними формами виховання у районах та містах області до рівня 89%;
- здійснення інформаційної кампанії в місцевих ЗМІ щодо пропаганди національного усиновлення, інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особливу увагу приділяючи влаштуванню дітей віком старше 10 років, груп дітей (братів, сестер), дітей, що мають вади розвитку, ВІЛ-інфікованим дітей;
- забезпечення усіх дітей, які у 2015 році набудуть статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, сімейними формами виховання;
- проведення по кожній дитині - сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, з числа вихованців інтернатних установ, конкретної роботи з метою її влаштування в родину;
- влаштування у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу 59 дітей;
- підвищення ефективності здійснення контролю за умовами перебування дітей у сім’ях усиновлювчів, опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини