Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:48:01

Чернігівська міліція у стінах бібліотеки роз’яснила підліткам відповідальність кожного за власне майбутнє

15.04.2015   09:08Агенцiя

Майданчиком успішного проведення профілактичного заходу для учнівської молоді в рамках всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» працівники міліції обрали Чернігівську обласну наукову бібліотеку ім. В.Г. Короленка.

Організували зустріч працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей та колеги з управління ДАІ УМВС в області спільно з волонтерами низки громадських організацій Чернігова. Місцем проведення заходу не випадково стала бібліотека ім. В.Г. Короленка: в останні десятиліття вузькоспеціалізований заклад перетворився на комплексний просвітницький центр, зберігаючи при цьому специфічну атмосферу храму наукового і культурного вдосконалення.

До плідної розмови про відповідальність кожної людини за власне майбутнє, шляхи ефективного розвитку особистості і небезпеки, які можуть цьому завадити, цього разу були запрошені учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Організатори заходу вирішили не перетворювати його на банальну лекцію про норми поведінки. Навпаки, основний наголос було зроблено на самостійне обмірковування юнаками ключових аспектів свого життя. На це був спрямований запропонований слухачам нескладний тест.

— Кожен присутній отримав невеликий аркуш паперу, за допомогою якого мав систематизувати власні роздуми, — пояснила старший оперуповноважений сектору КМСД капітан міліції Наталія Юріна. — На одній половині аркуша юнаки записували риси, які їм властиві сьогодні. Друга призначалася для викладу ознак того образу, який вони хотіли б втілювати у близькому майбутньому.

Порівнюючи наявне і бажане, кожен розуміє, що він повинен у собі змінити, і усвідомлює свою повну відповідальність за успішність цього процесу.

Окремий аспект відповідальності за власне життя і здоров’я, яким є дорожня безпека, висвітлила перед присутніми заступник начальника відділу кадрової та профілактичної роботи управління ДАІ УМВС підполковник міліції Олена Царюк. Вона нагадала учасникам заходу основні правила безпечного дорожнього руху для різних категорій його учасників та продемонструвала важливі елементи підвищення безпеки — різноманітні світлоповертальні елементи для пішоходів та велосипедистів. Кульмінацією ж «автодорожньої» частини зустрічі став перегляд профілактичного відеофільму про стереотипи у поведінці багатьох водіїв та їх сумні наслідки.

Опитані за підсумками зустрічі в бібліотеці ліцеїсти відзначили, перш за все, дуже вдалу розстановку акцентів. Ґрунт для роздумів виявився доцільнішим за традиційні нотації.

— Ми нібито не почули нічого надзвичайного, але зробили, гадаю, правильні висновки, — каже майбутній залізничник Богдан Кравченко, житель Ріпкинського району Чернігівщини. — Я впевнився у переконанні, що варто спробувати ще краще навчатися та більше займатися спортом, не палити і не вживати алкоголь. Та обладнати свій велосипед, яким нерідко їжджу до райцентру, всіма передбаченими елементами безпеки.

До речі, саме велосипедисти та інші прихильники здорового активного відпочинку стануть аудиторією наступного масового заходу в рамках всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Організований за ініціативою та при підтримці підрозділів міліції молодіжний велопробіг із подальшою просвітницькою програмою має відбутися у Чернігові наприкінці квітня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини