Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:17:54

Дитячі дошкільні заклади м. Чернігова на кінець 2014 року. ДОВІДКА

11.04.2015   12:12Агенцiя

Дошкільне виховання й навчання дітей в обласному центрі у 2014р. забезпечували 55 дитячих дошкільних закладів. Їх відвідували 11,5 тис. дітей, що на 1,1% більше, ніж у 2013р. Ще один заклад перебував на капітальному ремонті.

Серед вихованців 432 дитини віднесені до постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС, 67 – діти-інваліди, 43 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Майже половина дошкільних установ міста (48,2%) – це заклади загального розвитку, стільки ж – комбіновані, по одному – санаторний та спеціальний.

У комбінованих та спеціальному закладах організовано 68 груп спеціального призначення, де виховувалися 952 дитини, з них діти з порушенням мови становили 57,1%, зору – 18,8%, затримкою психічного розвитку – 15,0%, опорно-рухового апарату – 6,1%. У двох дошкільних закладах налічувалося 8 санаторних груп, які відвідували 185 дітей.
У місті працювали 4 групи з цілодобовим перебуванням, які відвідували 58 дітей.

Завантаженість закладів становила 122 дитини в розрахунку на 100 місць і була нижчою, ніж у середньому в міських поселеннях області (126). Найвищою вона була у м.Ніжині (207).
Крім тих, що відвідують дошкільні заклади, 312 дітей знаходяться під соціально-педагогічним патронатом цих закладів.

Виховний процес забезпечували 1,4 тис. педагогічних працівників, з яких 76% – вихователі та вихователі-методисти, 7,2% – музичні керівники.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.