Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:31:26

"Політичні погляди не можуть бути перешкодою для духовного життя людини…"

01.04.2015   17:13Агенцiя

31 березня в приміщенні Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП відбувся «круглий» стіл на тему: «Зв’язок релігії та політики в процесі Українського державотворення».

Для участі  були запрошені викладачі та студенти Чернігівського Духовного училища регентів-псаломщиків, студенти Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України, викладачі та студенти ЧІ МАУП.

Під час заходу були розглянуті наступні доповіді: «Основні погляди на взаємовідносини церкви та держави» - викладач Чернігівського духовного  училища регентів-псаломщиків Лобанов Ю.А.;   «Вплив католицизму та православ’я на формування української культури та державності» - Олександр Гайда, студент Чернігівського  духовного училища регентів-псаломщиків, «Релігійна палітра сучасної України» - Євган Леся, студентка  3 курсу  економічного факультету ЧІ МАУП; «Законодавча база взаємовідносин церкви та держави» - Стадник Ігор, студент 2 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП; «Християнство та патріотизм» - Щекотіхіна Ольга, студентка Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України; «Роль церкви в останніх політичних подіях  України (2013-2014 рр.)» - Гальчак Аліна, студентка Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України.

Протягом «круглого» столу відбулась жвава дискусія, але особливо всіх зацікавила тема «Християнство та патріотизм». Так у виступі Ольги Щекотіхіної були зроблені висновки про те, що в любові до Вітчизни велику роль відіграє культурне зближення народів нашої багатонаціональної країни, повне розуміння і братерська повага до інтересів і потреб інших народів.

Кандидат філософських наук, доцент кафедри «Гуманітарних наук» ЧІ МАУП Співак Володимир Васильович в своєму заключному слові висловив подяку усім учасникам «круглого» столу за змістовні доповіді та побажав успіхів у роботі та навчанні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини