Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:01:08

Профнавчання — нові професійні можливості для безробітних

20.03.2015   09:33Агенцiя

Професійне навчання зареєстрованих безробітних це ефективна соціальна послуга державної служби зайнятості, важливий механізм збалансування попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці. Актуальність цієї проблеми зростає у зв’язку із підвищенням вимог роботодавців до професійного рівня фахівців, якості професійної підготовки.

Державною службою зайнятості використовуються різні форми та методи професійного навчання зареєстрованих безробітних. Зокрема, це професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації за робітничими професіями, в тому числі за індивідуальними навчальними планами та програмами, курси цільового призначення, стажування безпосередньо на робочому місці тощо. Дана соціальна послуга організовується виключно на замовлення роботодавців або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності. З початку 2015 року 1,4 тисяча осіб з числа зареєстрованих безробітних проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості області з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці.

З метою вирішення проблем зайнятості внутрішньо переміщених осіб та інших питань їх інтеграції у життя громади, Чернігівська обласна служба зайнятості активізувала роботу щодо залучення їх до професійного навчання. Центрами зайнятості області, починаючи з жовтня 2014 року, вже було направлено на професійне навчання 17 зареєстрованих безробітних з числа переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, з них 7 осіб закінчили та працевлаштовані, а ще 10 продовжують навчання.

Зокрема, з метою набуття практичних умінь і навичок 8 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб підвищували кваліфікацію шляхом стажування, з них 3 особи працевлаштовані, 5 – продовжують навчання. Навчання здійснювалося безпосередньо на майбутніх робочих місцях підприємств м. Чернігова та м. Бахмач. Так, безробітні стажувалися на базі ТОВ «Техноремонт» за навчальною програмою «Практичні навички зварювальних робіт під час ремонту автомобільного транспорту (автобусів)», на ТОВ «Чернігіввовна – плюс» - «Практичні навички здійснення подачі на прес обробленої вовни», на ДП «ТК Стиль 2013» ПАТ» ТК Стиль» - «Практичні навички пошиття чоловічого та жіночого одягу», на «ТОВ «Аннатекс» - «Практичні навички збуту постільної білизни, тканини», у ПП «Контактика» - «Практичні навички роботи з купівлі, продажу або оренди нерухомості від імені і за дорученням клієнтів», у ПП Сорока Л.М. (м. Бахмач) – «Асортимент та якість непродовольчих товарів».

За допомогою служби зайнятості переселенці опановують і нові професії, такі як манікюрник, перукар (перукар-модельєр), швачка. Навчання проходить на базі Чернігівського професійного ліцею побуту.

Служба зайнятості допомагає безробітним започаткувати власний бізнес. П’ятеро осіб, які вимушено переселилися до Чернігівської області зі сходу країни, проходили навчання на курсах цільового призначення за навчальними програмами «Підприємець-початківець» та «Основи малого підприємництва» у Рівненському та Сумському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини