Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:53:14

Юні майстри українського слова змагались на Чернігівщині

16.02.2015   12:01Агенцiя

Уже 5 рік поспіль Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка дає можливість творчообдарованій молоді звернутися до свого історичного коріння, невичерпних культурних надбань і духовних скарбів українського народу і вкотре вшанувати безцінну творчу спадщину Тараса Григоровича Шевченка. Особливого змісту полум’яні віршовані рядки Великого Кобзаря набувають у наш драматичний час.

14 лютого на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №33 м. Чернігова проходив фінальний (всеукраїнський) етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У День Святого Валентина свою любов до рідного слова та творчості українського митця під час написання творчих робіт демонстрували 30 фіналістів обласного етапу змагань: учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації та учні професійно-технічних навчальних закладів.

На жаль, ми живемо в умовах військової агресії на сході України. Наші військовослужбовці день за днем мужньо виборюють незалежність і цілісність України, часом, віддаючи за мир і свободу своєї Батьківщини найдорожче – власне життя. Так сталося, що напередодні під час виконання бойового завдання в зоні АТО загинув ще один герой Чернігівщини. Тому всі учасники конкурсу вшанували пам'ять солдата-розвідника 8-го окремого полку спецпризначення Євгена Бушніна та всіх військових, які поклали своє життя, захищаючи Україну, хвилиною мовчання.

Безпосередньо перед виконанням конкурсних завдань привітали переможців обласного етапу та вручили їм дипломи і пам’ятні подарунки в.о. обов’язки ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, доктор філософських наук Віктор Довбня та завідувач кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, кандидат педагогічних наук, доцент, голова журі конкурсу Тетяна Матюшкіна.

Звертаючись до майбутньої інтелектуальної мовно-літературної еліти, Віктор Довбня зазначив, що нещодавно Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні на знак вшанування мужності, стійкості та героїзму, насамперед, молодих людей, які змінили хід нашої історії. «Сьогодні ви, юні друзі, під час конкурсу, виявляючи свої інтелектуальні здібності, будете фактично захищати ті ідеали і прагнення до боротьби за волю і незалежність України, які у свій час сповідував Великий Кобзар» - підкреслив в.о. ректора ЧОІППО імені К.Д. Ушинського. Наостанок Віктор Довбня побажав конкурсантам успішно реалізуватись у житті, наполегливо йти до своєї мети, незважаючи на всі перешкоди, родинного затишку та миру на українській землі.

Після щирих побажань та патріотичної концертної програми сповненні оптимізму та віри у власні сили учасники конкурсу перейшли до аудиторій, де приступили до виконання завдань, надісланих Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти. Роботи конкурсантів будуть направлені до Києва на розгляд журі, яке і визначить імена остаточних переможців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини